MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Μαράν Αθά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά τρία χρόνια πολύ επιτυχημένων παραστάσεων (2010-2012) το έργο “Μαράν Αθά”, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, ανεβαίνει και πάλι για μία παράσταση στο “Θέατρο” του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, στις 21:00, ανοίγοντας το αφιέρωμα στις θεατρικές σκηνοθεσίες του Δήμου Αβδελιώδη.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Το σημείωμα του σκηνοθέτη, που συνόδευε τις παραστάσεις τόνιζε: Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.
Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.

Συντελεστές
Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ηθοποιός: Γιασεμί Κηλαηδόνη
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Πασσαλή
Διάρκεια: 180΄

Διεύθυνση
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78

Τηλέφωνο
210 3418 550

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θωμάς Ψύρρας
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης


Παίζουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ομολογία της 4ης Ιανουαρίου: Το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα δικαστικό δράμα στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Μ’ ένα Κόκκινο Σκουφί: Μια σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα στη Παιδική Σκηνή Επί Κολωνώ
ΘΕΑΤΡΟ
Family Secrets: Η μαύρη κωμωδία του Enrico Luttmann στο θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα κάποιο κενό, της Βαλέριας Δημητριάδου στο Θέατρο Εμπορικόν
Θεατρικά Νέα
Ο Γιώργος Καραμίχος ξανά στο Θέατρο Τέχνης με το «Vanya»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Εραστής, του Χάρολντ Πίντερ στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Οι ερωτευμένοι, του Σαμ Σέπαρντ στο BIOS
ΘΕΑΤΡΟ
Στρίγγλα: Μια σύγχρονη ανάγνωση της σαιξπηρικής κωμωδίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ιβάν εναντίον Ιβάν, των Γιάννη Αποσκίτη και Σωτήρη Ρουμελιώτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Το τανγκό των Χαμένων Ονείρων του Γιάννη Παπάζογλου στο θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής
ΘΕΑΤΡΟ
Σκακιστική Νουβέλα, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη γίνεται Μαρί Αντουανέτ την νέα σεζόν στο Θέατρο Κάμιρος