MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ιουλιανός στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Η ιστορία: ένας παλαίμαχος ηθοποιός κάνει πρόβα στο διαμέρισμά του. Υποδύεται το δάσκαλο του νεαρού αυτοκράτορα Ιουλιανού, έναν ευνούχο, παλαίμαχο μέλος της βασιλικής αυλής. Ο Ιουλιανός, θανάσιμα λαβωμένος από δόρυ στη μάχη εναντίον των Περσών, βρίσκεται ξαπλωμένος στην σκηνή του, κι ο δάσκαλός του, την ύστατη αυτή ώρα της ζωής του αυτοκράτορα, θέλει να του εκφράσει ένα παράπονό του.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Απευθυνόμενος, λοιπόν, στον Ιουλιανό, ο γηραιός ευνούχος αφηγείται σημαντικές στιγμές από τη ζωή του αυτοκράτορα που τον έδεσαν μαζί του. Στην διάρκεια της αφήγησής του αυτής ο γηραιός ευνούχος, βγαίνοντας από τον ρόλο του, ανασύρει από το παρελθόν του, σε πραγματικό πλέον χρόνο, πώς έγινε ηθοποιός και άλλα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του. Ο μονόλογος τελειώνει με μια πλήρη ανατροπή όσων εκτυλίχθηκαν στην πρόβα. Δηλαδή: θέατρο μέσα στο θέατρο ενός άλλου θεάτρου.

Ο μονόλογος “Ιουλιανός”, πέρα από το ενδιαφέρον που μπορεί να παρουσιάζει η ίδια η πλοκή του, βασίζεται σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα. Δυο πρόσωπα, ο Κώστας Καζάκος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη, και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη, θα ερμηνεύσουν τον ίδιο ρόλο, το ρόλο του ευνούχου, την ίδια μέρα, πρώτα ο ένας και στην συνέχεια ο άλλος, χωρίς ο ένας να έχει υπόψη την ερμηνεία του άλλου.

Η μουσική στην ερμηνεία του Ιουλιανού των Πελεγρίνη και Ζούνη, είναι του Νότη Μαυρουδή.     

Συντελεστές
Κείμενο: Θεοδόσης Πελεγρίνης
Ερμηνεύουν: Κώστας Καζάκος, Θεοδόσης Πελεγρίνης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης, Πέμη Ζούνη

Διεύθυνση
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78 

Τηλέφωνο
210 3418 550

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θεοδόση Πελεγρίνη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης,Πέμης Ζούνη


Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Θεοδόση Πελεγρίνη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b