MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ελλάδα και η Δύση: ανοιχτό φόρουμ ιδεών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

“Η Ελλάδα και η Δύση” ή αλλιώς οι όψεις των σχέσεων που ανέπτυξαν στο πέρασμα των αιώνων οι Έλληνες και οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι το θέμα που θα απασχολήσει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου το ανοιχτό φόρουμ ιδεών Megaron Plus υπό τον Κύκλο “Κοινωνία-Οικονομία-Δίκαιο”.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Δύο ομιλίες, του δημοσιογράφου Τηλέμαχου Μαράτου και του συγγραφέα, ελληνιστή και Πρεσβευτή του Ελληνισμού Πέδρο Ολάγια (Pedro Olalla González de la Vega), περιλαμβάνει η δεύτερη εκδήλωση της Σειράς “Η Ελλάδα και η Δύση”. Με τίτλο “Ο Δάντης και η Αρχαία Ελλάδα” και “Αρκαδία: φορέας ελληνισμού, συνιστώσα πολιτισμού” οι Τηλέμαχος Μαράτος και Πέδρο Ολάγια θα ξεκινήσουν την έρευνά τους από τη στιγμή που “η υποδουλωμένη Ελλάδα εξημέρωσε τον άγριο κατακτητή και εισήγαγε τις καλές τέχνες στο αγροτικό Latio”, όπως λέει ο ποιητής. Ήδη επί Ρωμαιοκρατίας όμως αναπτύσσεται μια αμφίδρομη σχέση που με διακυμάνσεις συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι ομιλητές επικεντρώνουν την έρευνά τους σε ποικίλα επί μέρους θέματα, και μέσα από την πραγμάτευση της ιστορίας των ιδεών και της τέχνης σκιαγραφούν το ευρύτερο πλαίσιο της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Δύσης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Αντώνης Ρεγκάκος, καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας, Ακαδημαϊκός.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο “Κοινωνία-Οικονομία-Δίκαιο” του Megaron Plus και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) και την Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας (Ε.Μ.Ε.ΙΣ.)

Η αλληλεπίδραση των λαών μέσα από τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία είναι το θέμα της ομιλίας του διακεκριμένου δημοσιογράφου Τηλέμαχου Μαράτου.

Ώρα έναρξης: 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30)

Διεύθυνση
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλέφωνο
210 7282333

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b