MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τελευταίες παραστάσεις για τις Ψευδαισθήσεις στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων

Μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου έχετε την ευκαιρία να δείτε την υπέροχη “φιλοσοφική κωμωδία” του Ιβάν Βιριπάγεφ “Ψευδαισθήσεις” στο θέατρο Οδού Κυκλάδων.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί μιλούν για δύο παντρεμένα ζευγάρια. Τον Ντάνι και την Σάντρα, τον Άλμπερτ και την Μάργκαρετ. Είναι φίλοι μεταξύ τους. Είναι πάνω από ογδόντα χρόνων, παντρεμένοι πάνω από πενήντα χρόνια, και στο κατώφλι του θανάτου αναζητούν την αλήθεια της ζωής τους, των σχέσεών τους, θέτοντας το θεμελιώδες για όλους ερώτημα: Αγάπησαν; Αγαπήθηκαν;

Ο συγγραφέας του έργου Ιβάν Βιριπάγεφ (γεννήθηκε το 1974 στο Ιρκούτσκ) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Τα έργα του “Οξυγόνο”, “Όνειρα” και “Γένεσις 2” καθώς και η ταινία του “Ευφορία” τον έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τις ταινίες και τα έργα του. Ο Βιριπάγεφ είναι ένας αντισυμβατικός συγγραφέας. Δεν διστάζει ν’ ανακατέψει τα είδη, το έργο του μπορεί να γίνεται μελό μαζί και φιλοσοφικό δοκίμιο, αλλά είναι πάντα θέατρο που επιζητά να συμπαρασύρει τον θεατή, να τον κάνει συμμέτοχο στη σκηνική δράση.

Στις ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ακροβατεί με αστραπιαίες μεταπτώσεις, ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία, μέσα από το παιχνίδι της αφήγησης. Η πραγματικότητα  αποκαλύπτεται  ως αυταπάτη, τα βιώματα ψευδαισθήσεις. Οι “Ψευδαισθήσεις” ήταν παραγγελία του θεάτρου του Χέμνιτς στη Γερμανία, όπου έκαναν πρεμιέρα την Δεκέμβριο του 2011. Ακολούθησε η Μόσχα, η Κρακοβία, η Βαρσοβία, η Ζυρίχη, το Εδιμβούργο κλπ. Το έργο γνωρίζει ήδη τεράστια διεθνή επιτυχία.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η  Κατερίνα Ευαγγελάτου, τη μετάφραση η Ελένη Μπακοπούλου, τα σκηνικά και κοστούμια η Εύα Μανιδάκη και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Παντελής Δεντάκης, Αλεξία Καλτσίκη, Βασίλης Κουκαλάνι, Καλλιόπη Σίμου

4 τελευταίες παραστάσεις: Πέμπτη 13/12, Παρασκευή 14/12, Σάββατο 15/12 (21.00), Κυριακή 16/12 (19.00)
Διεύθυνση: Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, Τηλέφωνο: 210-8217877

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b