MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Πιο Δυνατή-Δεσποινίς Τζούλια στο θέατρο Διάχρονο

Δεσποινίς Τζούλια-Πιο Δυνατή. Η ταυτόχρονη παρουσίαση αυτών των δύο έργων του Στρίντμπεργκ δίνει στο θεατή την ευκαιρία να δει τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος: Η φαινομενική εξωτερική υπεροχή μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει στην απόλυτη εσωτερική ήττα. Περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή των έργων, ο Στρίντμπεργκ εξακολουθεί να συγκλονίζει τους θεατές με την εντυπωσιακή ακρίβεια των ψυχογραφιών του.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η “Δεσποινίς Τζούλια” είναι το πιο πολυπαιγμένο έργο της νατουραλιστικής περιόδου του Στρίντμπεργκ. Η Τζούλια βρίσκεται σε θέση ισχύος, απέναντι στον υπηρέτη της, τον Ζαν. Η δεσποτική συμπεριφορά της, όμως, οδηγεί σε μια ακραία σύγκρουση ανάμεσά τους, στην οποία η ίδια θα νικηθεί κατά κράτος και θα πληρώσει με το πιο βαρύ τίμημα. Πρόκειται για μια αναμέτρηση, σπάνια σε ολόκληρο το έργο του Στρίντμπεργκ, όπου η γυναίκα ξεκινάει ως δήμιος, αλλά καταλήγει θύμα.

Στην “Πιο Δυνατή” τα πρόσωπα ανήκουν και τα δύο στο γυναικείο φύλο. Υπάρχουν, όμως, μεγάλες ομοιότητες στη δραματουργική σύγκρουση. Η παντρεμένη κυρία συναντάει και αντιμετωπίζει την ερωμένη του άντρα της και κάνει επίδειξη όλης της ισχύος που της παρέχει ο θεσμικός ρόλος της νόμιμης συζύγου. Παρόλο, όμως, που θεωρεί ότι η ίδια είναι η “πιο δυνατή” είναι, στην ουσία, ολοκληρωτικά ηττημένη.

Διεύθυνση
Πυθέου 52, Νέος Κόσμος

Τηλέφωνο
2107233229

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αύγουστος Στρίντμπεργκ
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας


Παίζουν: Νίτα Παγώνη, Μυρτώ Μακαλιά, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βάνα Βάσιου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κόμισσα της Φάμπρικας, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Embassy Theater
Θεατρικά Νέα
Οι "Σπυριδούλες" της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στη σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Οι “Βρικόλακες” του Χένρικ Ίψεν στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Unborn: Μία ιστορία ενηλικίωσης της Χριστίνας Κυρίτση στο θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας σύγχρονος “Κουρέας της Σεβίλλης” στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Κόκκαλο: Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
ΘΕΑΤΡΟ
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη