MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Δεν μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς στο θέατρο Βασιλάκου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Όταν ένα έξοχο λογοτεχνικό κείμενο μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή το αποτέλεσμα είναι συνήθως εξαιρετικό. Αυτό συμβαίνει και με το “Δεν μ΄αγαπάς. Μ΄αγαπάς”, από το επιτυχημένο βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου που ο Πέτρος Ζούλιας είχε την ιδέα να μεταφέρει στη σκηνή του θεάτρου Βασιλάκου διασκευάζοντάς το.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαίρη Ρετσίνα

Πρόκειται για μια ελεύθερη θεατρική απόδοση της αλληλογραφίας (αποτελούμενης από 117 γράμματα σταλμένα από το Παρίσι που καλύπτουν το διάστημα 1962-1974) της πεζογράφου Μαργαρίτας Λυμπεράκη προς την κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου έτσι όπως τη διέσωσε και εξέδωσε η πανεπιστημιακή καθηγήτρια και λογοτέχνης Φωτεινή Τσαλίκογλου.

Το έργο αφορά στην σχέση ανάμεσα σε δύο σπουδαίες Ελληνίδες συγγραφείς, μητέρα και κόρη. Tη Μαργαρίτα Λυμπεράκη (που μαζί με τη Γαλάτεια Σαράντη, τη Τατιάνα Γκρίτση-Μιλιέξ και τη Μιμίκα Κρανάκη) συνέβαλε στην αλλαγή των παραδοσιακών μορφών της αφήγησης τοποθετόντας τη δράση μέσα σ’ αυτή. Και την κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου που εκτός άλλων το 1988 βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου ξένου μυθιστορήματος στη Γαλλία («Υπνοβάτης»). Μεταξύ τους υπήρχε μια σχέση αγάπης και εγκατάλειψης, τρυφερότητας, απόγνωσης και  φόβου, λατρείας και απόρριψης μαζί, η οποία συνοψίζεται στη φράση που η Μαργαρίτα Καραπάνου έγραψε σε μια επιστολή προς τη μητέρα της 7 χρόνια μετά το θάνατό της: «Έφυγε με το θάνατό σου όλο το διφορούμενο που είχαμε στη σχέση μας. Έμεινε μόνο η αγάπη».

Διαβάστε τις κριτικές μας για την παράσταση

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας σημειώνει για την παράσταση: “Σκηνές γεμάτες ευαισθησία, αγωνία, ενοχή, έλξη και άπωση, πάθος και μίσος φτιάχνουν το παζλ μιας συγκλονιστικής ιστορίας αναζητώντας όλα τα φώτα και τα σκοτάδια της μητρικής αγάπης…”.

Συντελεστές
Πρωταγωνιστούν, η Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Ρίτας Λυμπεράκη και η Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Μαργαρίτας Καραπάνου. Μαζί τους και η Ηλεάνα Μπάλα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε  η Αναστασία Αρσένη. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Ανδρέας Μπέλης, ενώ τη μουσική επιμελείται η Ελεάνα Βραχάλη.

Διεύθυνση
Προφήτου Δανιήλ 3- 5 Κεραμεικός

Τηλέφωνο
210 3470707

 

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: της Φωτεινή Τσαλίκογλου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας


Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ηλεάνα Μπάλα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Εκτός Ύλης reloaded: Το βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή στο Θέατρο Βράχων
ΘΕΑΤΡΟ
Polyamorous: Η κωμωδία του Σπύρου Κακατσάκη στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Χλιμίντρισμα, του Μάριου Ποντίκα στο Bios – Πειραιώς 84
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
ΘΕΑΤΡΟ
The 5th Season – Fat Tuesday: Ο θίασος Novoflot φέρνει μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Τόσο Πολύ: Το ποιητικό έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου επιστρέφει στο Μικρό Γκλόρια
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio