Το αστικό τραγούδι στο γραμμόφωνο, 1 στο θέατρο Ολύμπια
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο απόγευμα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου στο φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο μαέστρος- πιανίστας Γιώργος Νιάρχος, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι του μεσοπολέμου.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤο αστικό λεγόμενο τραγούδι αναπτύχθηκε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Επηρεάστηκε από διάφορα μουσικά ρεύματα και ρυθμούς, όπως η οπερέτα, η καντσονέτα, το βαλς, το φοξ τροτ και το στάρλεστον. Έργα συνθετών όπως ο Σακελλαρίδης ή ο Σογιού, τραγούδια όπως τα “Ακόμα ένα ποτηράκι”, “Για μας κελαηδούν τα πουλιά” ή “Ακόμα ένα ποτηράκι”, που θα ακουστούν το Σάββατο, χαρακτήρισαν μουσικά μια ολόκληρη εποχή.
Όπως άλλωστε σημειώνουν οι συντελεστές της συναυλίας “μπορεί η μάντρα του Αττίκ, η φημισμένη μπουάτ του μεσοπολέμου να έγινε αργότερα καλοκαιρινό σινεμά και τελικά παρκινγκ, ο Αττίκ όμως θα τραγουδιέται πάντα…”
Διεύθυνση
Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Τηλέφωνο
210 3662100
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google