MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Η δύναμη της θεατρικής τρέλας του Γιαν Φαμπρ στο Μέγαρο

Το έργο του Γιάν Φαμπρ “Η Δύναμη της Θεατρικής Τρέλας” Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, θα παρουσιασθεί στις 20.00 μμ. στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Διάρκεια 4 ώρες, 20′ χωρίς διάλειμμα. Με ελληνικούς υπέρτιτλους. Πρόκειται για αναβίωση της πρώτης παραγωγής του 1984. Ιδέα, Κείμενα, Σκηνοθεσία, Σκηνικά, Φωτισμοί: Γιάν Φαμπρ. Πρωτότυπη μουσική: Βιμ Μέρτενς

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι θεατές κατά τη διάρκεια της παράστασης μπορούν να βγαίνουν από την αίθουσα και να επιστρέφουν. Το μπαρ θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Παράσταση για ενήλικες. Δεν συνιστάται για ηλικίες κάτω των 16 ετών.

Ο Γιαν Φαμπρ και η ομάδα του Troubleyn Ensemble, παρουσιάζουν και τα δύο έργα δωρεάν, ως προσφορά συμπαράστασης στην Ελλάδα και δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό του Μεγάρου Μουσικής να δει από κοντά μια επανάσταση που καθόρισε το μέλλον της θεατρικής εμπειρίας, όπως την βιώνουμε σήμερα. Η τετράωρη παράσταση είναι η ανανεωμένη έκδοση της πρωτότυπης, όπως παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Impulstanz Festival της Βιέννης.

Ο Γιαν Φαμπρ, εικαστικός, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης θεάτρου, χορογράφος και σχεδιαστής, είναι μια σύνθετη προσωπικότητα με ουσιαστικούς και βαθείς δεσμούς με την περιθωριακή και την εναλλακτική κουλτούρα, αλλά και με τους κανόνες των τεχνών. Γεννημένος στην Αμβέρσα, πόλη πειραματισμών και καινοτομιών, άντλησε τις εμπνεύσεις του από πολλές και ποικίλες εμπειρίες και τη δημιουργική του δύναμη από την ομορφιά, φανερή και κρυμμένη, αποδεκτή ή δυσδιάκριτη. Μιλάει ανοιχτά για το θαυμασμό του για τους γκάνγκστερ και την ευφυΐα τους εναντίον του συστήματος, με την ίδια άνεση που μιλάει για την αδιανόητη δύναμη του ωραίου και για το ανθρώπινο σώμα ως αντικείμενο έρευνας ή για το Κέντο, την ιαπωνική παραδοσιακή ξιφομαχία, που κάνει από 17 ετών και τον βοηθάει στη διανοητική και τη φυσική του ισορροπία.

Παγκόσμια φιγούρα της πρωτοποριακής τέχνης, ο Φαμπρ έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και συχνή παρουσία με εκθέσεις και δρώμενα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 16 €, 25 €
Ειδικές τιμές: € 6(φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 10(65+, πολύτεκνοι)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιαν Φαμπρ
Σκηνοθεσία: Γιαν Φαμπρ


Παίζουν: Troubleyn Ensemble

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b