MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έδωσες ψευδή στοιχεία… θα πληρώσεις!

Στις ΗΠΑ και ειδικά στη Βόρεια Αμερική, όποια παραποίηση των στοιχείων τιμωρείται αυστηρά από τις αρμόδιες Αρχές. Πρόσφατα, η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος Αμερικής (ΕΡΑ), υπεύθυνη για τις καταναλώσεις που ανακοινώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, εντόπισε ότι ο όμιλος Hyundai-Kia έχει παραποιήσει τις τιμές, με το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει να είναι εξωπραγματικό.

Monopoli Team

Τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη, όλες οι εταιρείες αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένες να παρουσιάζουν αναλυτικά στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου, πριν το λανσάρισμα των μοντέλων τους στην αγορά.
Η αρμόδια επιτροπή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εντόπισε σχεδόν 900.000 αυτοκίνητα Hyundai και Kia να έχουν αναρτημένες μικρότερες καταναλώσεις από τις πραγματικές. Αφορά οκτώ μοντέλα της Hyundai (Elantra, Accent, Azera, Genesis, Sonata, Tuscon, Veloster, Santa Fe) και πέντε της Kia (Rio, Sorento, Soul, Sportage, Optima), σε όλες τις εκδόσεις.

Ο κορεατικός όμιλος παραδέχτηκε το λάθος, λέγοντας ότι αφορά μόνο αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Επίσης, ζήτησε δημόσια συγνώμη και ανέφερε ότι θα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τα χρήματα για τα επιπλέον έξοδα που έκαναν για καύσιμα καθώς και +15% του ποσού.

Το κόστος από τα ψευδή στοιχεία θα είναι τεράστιο για τον όμιλο, καθώς εκτός ότι θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου, η μετοχή κατέρρευσε κατά 7% στο χρηματιστήριο, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις αγωγές από τους πελάτες.

Λουκάς Παπαλάμπρος

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b