MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο άνθρωπος της βροχής – “Rain Man” στο θέατρο Γκλόρια

Από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το έργο του Dan Gordon “Ο άνρωπος της βροχής Rain Man” ανεβαίνει στο θέατρο Γκλόρια.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο Τσάρλι Μπάμπιτ (Γιάννης Στάνκογλου), ένας νεαρός έμπορος αυτοκινήτων, ανακαλύπτει, όταν επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία του πατέρα του, ότι έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) που είναι αυτιστικός και έγκλειστος σε ίδρυμα και στον οποίο ο πατέρας τους αφήνει όλη του την περιουσία. Τυφλωμένος από τον εγωισμό του, ο Τσάρλι απάγει τον αδερφό του και ξεκινούν διασχίζοντας την Αμερική, ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή και των δύο.

Σε αυτό το σκηνοθετημένο απο την Δημήτρη Λιγνάδη ταξίδι, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κλέλια Ρένεση, θα συναντήσουν τον  Θοδωρή Ρωμανίδη, τον Σπύρο Κυριαζόπουλο, την Μαρία Μπεληγιάννη και τον Γιάννη Καρατζογιάννη, σε ρόλους καταλυτικούς για την εξέλιξή του.

Ιστορία του έργου: Το έργο RAIN MAN του οποίου η θεατρική διασκευή βασίστηκε στο κινηματογραφικό σενάριο των Barry Morrow και Ronald Bass, με πρωταγωνιστές στην ταινία (παραγωγής 1988), τους Ντάστιν Χόφμαν και Τομ Κρουζ, τιμήθηκε με 4 όσκαρ (ερμηνείας στον Ντάστιν Χόφμαν, σκηνοθεσίας, σεναρίου, καλύτερης ταινίας), την Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου και δεκάδες άλλα βραβεία και διακρίσεις.
 
Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε το 2008 στο West End με μεγάλη επιτυχία. Έχει ανεβεί επίσης στην Αυστραλία, την Τσεχία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία κ.α.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ευα Νάθενα
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και ο Γιάννης Καρατζογιάννης.

Διεύθυνση
Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Τηλέφωνο
210 3609400

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Dan Gordon
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης


Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και ο Γιάννης Καρατζογιάννης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πόδι της Χήνας, από την Novus Theatre Ensemble στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
ΘΕΑΤΡΟ
Blunted – Δήμητρες και Περσεφόνες, της Σοφιάννας Θεοφάνους στο θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανατομία της Απόλαυσης: Ένας κωμικός μονόλογος για τη σεξουαλικότητα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Χρονιά Χωρίς Καλοκαίρι: Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Συναίνεση (Consent), της Νίνα Ρέιν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Φούρνος
Θεατρικά Νέα
Cleansed: Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά για 2η σεζόν στο Ίδρυμα Κακογιάννης – Έναρξη προπώλησης
ΘΕΑΤΡΟ
Δολοφόνοι, εσείς είστε το νέο Άουσβιτς, του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον