MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δύο εβδομάδες παράταση για την παράσταση Μαρία Μπορίσοβα στο Studio Μαυρομιχάλη

Λόγω της πολύ επιτυχημένης πορείας της, η παράσταση Μαρία Μπορίσοβα της Καλλιτεχνικής Ομάδας Persona παίρνει παράταση δύο εβδομάδων και θα παίζεται στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134) Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ως τις 26 Οκτωβρίου.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η παράσταση υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Πούσκιν
Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της νουβέλας του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Το Γλυκό Κορίτσι», η οποία γράφτηκε το 1876, εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός στη Ρωσία. Περιγράφει τη ζωή ενός ενεχυροδανειστή, αφοσιωμένου στο χρήμα, ο οποίος  εξαιτίας μιας ιδιαίτερα τραγικής συγκυρίας έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του, συνειδητοποιώντας την αλήθεια για θεμελιώδη φιλοσοφικά και ηθικά ζητήματα. Όπως και στο Υπόγειο του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα, ο αντι-ήρωας της ιστορίας έχει αποστασιοποιηθεί από κάθε τι ανθρώπινο, παρόλο που επιζητεί με έναν δικό του τρόπο την επαφή με τους άλλους.

Το αφαιρετικό σκηνικό της Αλεξίας Θεοδωράκη δημιουργεί ένα άχρονο αισθητικό τοπίο, που εμπλουτίζεται από τη multimedia διάσταση της παράστασης (βίντεο από τον Χρήστο Αλεξανδρή), και την υπαινικτική μουσική σύνθεση του Βάνια Απέργη. Είναι ένα τοπίο γεμάτο από ήχους, αναμνήσεις και εικόνες από το παραληρηματικό μυαλό του ενεχυροδανειστή. Στην προσπάθειά του να εκλογικεύσει αυτό που του έχει συμβεί, ο πρωταγωνιστής αναβιώνει στιγμές από την ζωή του με την νεαρή σύζυγό του, Μαρία Μπορίσοβα, μπλέκοντας διαρκώς την πραγματικότητα με τη φαντασία. Το συγκλονιστικό τέλος της ιστορίας φαντάζει αναπόφευκτο.

Συντελεστές
Δραματουργική Επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου
Μετάφραση: Καλλιτεχνική Ομάδα Persona-Χρυσή Σιδηροπούλου
Μουσική Σύνθεση: Βάνιας Απέργης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Βίντεο-Φωτισμοί: Χρήστος Αλεξανδρής
Graphic Design: Πάρης Γαλάνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λαμπρινή Φαμέλη

Ερμηνεύουν ο Νίκος Γεωργάκης και η Άρτεμις Γρύμπλα

Είσοδος
15 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο)

Διεύθυνση
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Τηλέφωνο
210 6453330, 6940933730

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b