MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πινακίδες πωλούνται σε εξωπραγματικά ποσά!

Είναι γνωστό ότι ορισμένοι, συνήθως εκατομμυριούχοι, προτιμούν πινακίδες στα αυτοκίνητα τους με συγκεκριμένους αριθμούς. Γι αυτές, πληρώνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο, το οποίο σε ορισμένες χώρες ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε.

Monopoli Team

Οι πινακίδες αυτές ονομάζονται – όχι άδικα – «vanity plates» (πινακίδες ματαιοδοξίας), με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να πληρώνουν όσο όσο, ώστε να έχουν τα νούμερα της αρεσκείας τους. Για παράδειγμα, μια πινακίδια στον Καναδά καταχωρήθηκε για 1,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μία στην Αγγλία με την επιγραφή «F1» πουλήθηκε για 870.000 ευρώ.

Τα πρωτεία σε αυτή την «ματαιοδοξία» όμως, κατέχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πιο συγκεκριμένα το Αμπού Ντάμπι, καθώς εκεί έχουν καταχωρηθεί οι 37 από τις 50 πιο ακριβές πινακίδες του κόσμου. Τα ποσά που δίνουν οι βασιλικές οικογένειες, οι σεΐχηδες και οι εμίρηδες είναι πέρα από κάθε φαντασία. 7 εκατομμύρια, 4,6 εκατ., 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Ένας επιχειρηματίας όμως, κατέχει το ρεκόρ, αφού πρόσφερε σε δημοπρασία 14,3 εκατομμύρια προκειμένου να κάνει δική του την πινακίδα με τον αριθμό «1».

Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b