MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φθινοπώρου

To Αυγουστιάτικο φεγγάρι γίνεται πανσέληνος την τελευταία βραδιά του καλοκαιριού, υποδεχόμενο με τον καλύτερο τρόπο το Φθινόπωρο που έρχεται. Υπάρχουν θερινά σινεμά και συναυλίες, για να βγούμε βλέποντας το ολόγιομο φεγγάρι στις 31 Αυγούστου, αλλά και σημαντικές προτάσεις από το θέατρο, για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 31 Αυγούστου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

– Μια μοναδική μουσική βραδιά στον μαγικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο υπόσχονται ο Γιώργος Ανδρέου, η Τάνια Τσανακλίδου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, κάτω από το φως της πανσελήνου. Με εφόδιο τα τραγούδια της μουσικής τους διαδρομής αλλά και πολλές μουσικές επιλογές από το ελληνικό τραγούδι, οι τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες θα ενώσουν τις ψυχές και τις φωνές τους, σε μια σπάνιας αισθητικής μουσική βραδιά που θα φωτίσει η πανσέληνος του Αυγούστου, ρίχνοντας το μαγικό της φως στις ψυχές των θεατών. Ο ιερός χώρος του Ναού του Ποσειδώνα γίνεται η αφορμή για τη συνάντηση τους και το μοναδικό σκηνικό για μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου υποδέχεται το κοινό του, στη σκηνή της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίωνσε μια συναυλία με έντονο ηλεκτρισμό και ευαισθησία. Με σχεδόν 4 δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του τραγουδιού, πιο ώριμος και πιο «θυμωμένος» από ποτέ, πυροδοτεί την σκέψη και εκφράζει την δική μας φωνή με τα ανήσυχα τραγούδια του. Μαζί του οι φίλοι του Κίτρινα Ποδήλατα, Τάνια Κικίδη και Σπύρος Γραμμένος

ΘΕΑΤΡΟ:

Μία από τις παραστάσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην Επίδαυρο φέτος, ο Αμφιτρύων του Μολιέρου σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή ανεβαίνει στο θέατρο Βράχων. Ο Λευτέρης Βογιατζής σκηνοθετεί ξανά ένα αριστούργημα του Μολιέρου. Επικεφαλής ενός εκλεκτού θιάσου αναλαμβάνει την σκηνοθεσία, σε έμμετρη μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη, του Αμφιτρύωνα (1668), κωμωδίας εμπνευσμένης από το ομώνυμο έργο του Πλαύτου που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία.
Ο Δίας μεταμορφώνεται σε Αμφιτρύωνα για να τρυπώσει στο κρεβάτι της γυναίκας του Αλκμήνης και ο Ερμής στον υπηρέτη Σωσία, προκαλώντας ευτράπελες παρεξηγήσεις και διαβολικές συγκρούσεις. Μέσα από τους αντικριστούς καθρέφτες αναδεικνύονται δεξιοτεχνικά σκοτεινές όψεις του κωμικού, τότε και σήμερα.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Η αφρόκρεμα της εγχώριας Hip hop σκηνής σ’ ένα εκρηκτικό φεστιβάλ που τα έχει όλα στο Γκάζι! Ο σαρωτικός 12ος Πίθηκος, ο μπαρουτοκαπνισμένος Εισβολέας, ο παντός καιρού Άγνωστος Χειμώνας με το “ριμοπυροβόλο” Ταφ Λάθος, οι χωρίς αντίπαλο Στίχοιμα, ο “Παίζει Πρόβλημα” Phyrosun, ο “προπάτορας” Δημήτρης Μεντζέλος των Ημισκουμπρίων, ο “πιστολέρο” Υποχθόνιος, ο πολυδιάστατος 3D, o ανανεωμένος Neon, o άρχοντας του stage Sifu Versus και η απρόβλεπτη Ju Ju θα συναντηθούν στη σκηνή του 5th Athens Hip Hop Festival στην σκηνή της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

ΘΕΑΤΡΟ:

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», τoυ Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μουσική & διεύθυνση ορχήστρας επί σκηνής Σταύρου Ξαρχάκου ανεβαίνει στο Κηποθέατρο Παπάγου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου και πολυμελής θίασος.
Το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας: η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

ΣΙΝΕΜΑ:

Μία από τις πιο σέξι επιλογές στην κινηματογραφική οθόνη, το “Επικίνδυνο Πάθος” βασισμένο στο μυθιστόρημα Bel Ami του Γκι Ντε Μοπασάν. Πιπεράτες σκηνές με καυτό πρωταγωνιστή και καυτές πρωταγωνίστριες. Ο τυχοδιώκτης Robert Pattinson γίνεται ο γητευτής ωραίων γυναικών της γαλλικής αριστοκρατίας, όπως η Uma Thurman, η Christina Ricci και η Kristin Scott Thomas.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

– Η Imany, η πανέμορφη Γαλλίδα που μάγεψε το κοινό εμφανίζεται στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Η Nadia που έγινε “Ιmany”, μάς απέδειξε επί σκηνής ότι μπορούν να συμβούν μικρά… θαύματα όταν πιστεύεις στα όνειρά σου. Κοινό και ΜΜΕ, υποκλίθηκαν στην ομορφιά και την ερμηνεία της ανακαλύπτοντας σε αυτήν περισσότερα από την επιτυχία ενός και μόνο τραγουδιού. Μπορεί το “You will never know” να την έκανε διάσημη σε μια νύχτα αλλά η Imany δεν είναι μόνο αυτό.

ΣΙΝΕΜΑ:

-Μια πρόταση για όλη την οικογένεια. Το πολύ πετυχημένο στο αμερικάνικο Box Office “Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες Της Ευρώπης“, καλεί τους μικρούς φίλους να το τιμήσουν. Κινείται στα γνωστά στάνταρ της πετυχημένης συνταγής των δύο προηγούμενων ταινιών, με τα ατακαδόρικα ζώα της «Μαδαγασκάρης» σε πρώτο ρόλο και σε νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b