MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από την Επίδαυρο στο Ηρώδειο: Οι προτάσεις ψυχαγωγίας το τριήμερο 27-29 Ιουλίου

Αριστοφάνης στην Επίδαυρο, Τόσκα στο Ηρώδειο. Από την αρχαία ελληνική κωμωδία στην όπερα του Πουτσίνι. Οι γυναίκες πάντως πρωταγωνιστούν και στις δύο περιπτώσεις. Κι εκτός αυτών, υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, από τη μουσική και τον κινηματογράφο, για κάνουν το τελευταίο ΠΣΚ του Ιουλίου πιο πλούσιο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 27 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

– Στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι θα εμφανισθούν οι αδελφοί Κατσιμίχα. Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ’80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της.

-Η ραφιναρισμένη φωνή της Μαριέττας Φαφούτη πάει Ραφήνα, για να μας ταξιδέψει με τις μελωδίες της. Στην σκηνή του Stage Music Cafe, στην Ραφήνα η ανερχόμενη ερμηνεύτρια και η μπάντα της θα δώσουν συναυλία, όπου θα μοιράζονται μαζί μας όχι μόνο τραγούδια και από τους δύο δίσκους της, αλλά και αγαπημένες διασκευές.

Σάββατο 28 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ:

– Ένα πολιτικό έργο του πατριάρχη της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας Αριστοφάνη από έναν πολιτικό σκηνοθέτη στην Επίδαυρο: Ο λόγος για τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, τις οποίες σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Αν ζούσε ο Αριστοφάνης, θα ανέθετε ξανά την διαχείριση του κράτους στις γυναίκες; Όπως έκανε τότε, στα 392 π.Χ., όταν η ηττημένη Αθήνα βρισκόταν σε παρακμή. Πιστές στην παράδοση, ικανές στον χειρισμό του χρήματος, οι αθηναίες, στις Εκκλησιάζουσες -μια περισσότερο φιλοσοφική παρά πολιτική κωμωδία- κηρύσσουν την κοινοκτημοσύνη. Απάντηση του κωμωδιογράφου στην πλατωνική Πολιτεία;

ΣΙΝΕΜΑ:

Η μηχανή της χαράς. Η ανακάλυψη του δονητή από έναν γιατρό στην διαβόητη για τον πουριτανισμό της Βικτωριανή Αγγλία είναι ένα θέμα, που μπορεί να προκαλέσει γέλιο, αλλά σίγουρα να τραβήξει το ενδιαφέρον. Το έργο της σκηνοθέτιδος Τάνια Γουέξλερ κινείται ανάμεσα στο ρομάντζο και στο ‘φεμινιστικό’ μήνυμα αναδεικνύοντας σε κεντρική ηρωίδα την καλόκαρδη σουφραζέτα της Μάγκι Τζίλενχαλ.

Κυριακή 29 Ιουλίου

ΟΠΕΡΑ:

-Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες παγκοσμίως, η Τόσκα του Πουτσίνι ανεβαίνει στο Ηρώδειο. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε Άνα.
Η ιστορία της Τόσκα κινείται σε ένα ρεαλιστικό ιστορικό περιβάλλον όπου οι συνθήκες κινδύνου και βίας βοηθούν την ανάπτυξη των έντονων συναισθημάτων: Στην Ρώμη, ο βαρόνος Σκάρπια, επικεφαλής των δυνάμεων κατοχής, ζητά από την όμορφη και ερωτευμένη Φλόρια Τόσκα, μια ντίβα της όπερας, μερικές στιγμές έρωτα σε αντάλλαγμα για τη ζωή του αγαπημένου της Μάριο Καβαραντόσσι, ενός ιδεαλιστή επαναστάτη. Σε άμυνα, η Τόσκα θα σκοτώσει τον Σκάρπια. Όταν το έγκλημά της αποκαλύπτεται, προκειμένου να διαφύγει από εκείνους που την κυνηγούν, η Τόσκα αυτοκτονεί.
Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1942 από την ΕΛΣ, με την 19χρονη Μαρία Κάλλας – τότε Καλογεροπούλου στον ομώνυμο ρόλο και από τότε παρουσιάζεται πολύ συχνά μετά από ισχυρή απαίτηση του κοινού.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, συνοδευόμενος από τον Πέτρο Γαϊτάνο ταξιδεύει το κοινό με τραγούδια από το μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Το μεγάλο φεστιβάλ της ελληνικής μουσικής φέτος το καλοκαίρι στον αύλειο χώρο του θεάτρου Badminton.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b