MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απ’ τον Αθανάσιο Διάκο στον εκπληκτικό Spider-Man: Οι καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο 13-15 Ιουλίου

Ένας ήρωας να μας σώσει! Ο “Αθανάσιος Διάκος” της Κιτσοπούλου για το Φεστιβάλ Αθηνών σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν θέλει να θυσιαστεί πια για κανέναν, ενώ να δούμε ποιόν θα πρωτοσώσει κι ο εμπορικός και εντελώς αμερικάνικος Spider-Man, που έρχεται στους κινηματογράφους. Αφού δεν μας σώζουν οι ήρωες, ίσως μας σώσουν οι φιλόσοφοι. Όμως στις Νεφέλες, που ανεβαίνουν Επίδαυρο, ο Αριστοφάνης σφυροκοπάει χωρίς έλεος τον Σωκράτη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τις αρκετές μουσικές προτάσεις, έχουμε μία πλουσιότατη πολιτιστική ατζέντα για το τριήμερο. Αν και κανείς δεν μπορεί να μας σώσει, σίγουρα ο πολιτισμός μπορεί να κάνει την ζωή μας πλουσιότερη, αλλά και να μας προβληματίσει. Και την σωτηρία θα την βρούμε μόνοι μας!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Στο Θέατρο Βράχων η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας των Πυξ Λαξ θα πραγματοποιήσουν μαζί συναυλία. “Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό…” Αυτές τις εικόνες που κουβαλάμε στο μυαλό μας, ο καθένας ξεχωριστά, αυτό το καλοκαίρι θα τις ταιριάξουμε, θα τις ξεδιπλώσουμε παρέα και θα φτιάξουμε μια μουσική ιστορία, πάντα πιστοί στη μεγάλη μας αγάπη: τη μουσική και το τραγούδι. Παραμένοντας εραστές των απροσδόκητων συναντήσεων και της επόμενης έκπληξης. Καλό καλοκαίρι…

– H σέξι Olga Kouklaki θα παρουσιάσει το νέο της δίσκο με τίτλο “I U Need” με φόντο την ομορφότερη θέα της Αθήνας, στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Μαζί της θα είναι η Liset Alea των Nouvelle Vague. Η βραδιά στη ταράτσα της Στέγης, θα συνεχιστεί με ένα upbeat dj set δια χειρός Nτέιβιντ ενώ το εκπληκτικό bar του Hytra bar restaurant, που θα αναλάβει να εξυπηρετήσει από νωρίς το κοινό της εκδήλωσης με ευφάνταστα cocktails και ποτά, θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το τέλος της βραδιάς.

ΘΕΑΤΡΟ:

-Το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα με τη κωμωδία του Αριστοφάνη Νεφέλες σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη. Ο Στρεψιάδης είναι ένας απαίδευτος χωριάτης, πνιγμένος στα χρέη εξαιτίας της σπάταλης ζωή του γιου του. Αποφασίζει να φοιτήσει στη σχολή του Σωκράτη για να μυηθεί στην μαιευτική του μέθοδο και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους δανειστές του στα δικαστήρια. Αποδεικνύεται όμως…ανεπίδεκτος μαθήσεως και στη θέση του στέλνει το γιο του, μια απόφαση που θα στραφεί εναντίον του!


ΣΑΒΒΑΤΟ 14/7

ΜΟΥΣΙΚΗ:

– Φεστιβαλικός Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με διασκευές τραγουδιών από την προσωπική του δισκογραφία. Μαζί ο στενός συνεργάτης του Γιώργος Καλούδης που επί πολλά χρόνια τον συντροφεύει στις ζωντανές εμφανίσεις του. Όπως τονίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η συνεργασία του με τον Γιώργο Καλούδη «μετρά αρκετά χρόνια και χιλιάδες χιλιόμετρα». Έχοντας περάσει μέσα από διαφορετικούς ηχητικούς κόσμους, οι δύο μουσικοί διαμόρφωσαν μια κοινή αισθητική με βάση την αυτοσχεδιαστική ελευθερία, τη χαρά της συνύπαρξης και τον σεβασμό στην απλότητα και την ευθύτητα του τραγουδιού.

ΘΕΑΤΡΟ:

-Μία νέα πολιτική ματιά στον Βόυτσεκ από την Έλλη Παπακωνσταντίνου για το Φεστιβάλ Αθηνών. Η σκηνοθέτις και το “Κουαρτέτο Βόυτσεκ” παρουσιάζουν μια πολιτική περφόρμανς – συναυλία που αντλεί το υλικό της από το ημιτελές αριστούργημα του Μπύχνερ (1836) και την ομώνυμη όπερα του Άλμπαν Μπεργκ. Πρόκειται για ένα πείραμα in vitro, όπου η κριτική για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα συμπλέκεται με τη μεταμοντέρνα ειρωνεία και τον δημιουργικό σαρκασμό.


ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7

ΘΕΑΤΡΟ:

-Έναν Διάκο που βλέπει την Ελλάδα του σήμερα και δεν θυσιάζεται για κανέναν μας προτείνει η ρηξικέλευθη Λένα Κιτσοπούλου στην θεατρική παράσταση με τίτλο “Αθανάσιος Διάκος-Η επιστροφή” στη σκηνή της Πειραιώς 260, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2012. Ο Αθανάσιος Διάκος σώζεται χάρη σ’ έναν από μηχανής θεό, λίγο πριν από τον ανασκολοπισμό, και ταξιδεύει στο χρόνο με τη μνηστή του Κρουστάλλω για να καταλήξει στην Αθήνα τού σήμερα. Αντιμέτωπος με τις τωρινές αντιφάσεις και τα ευτράπελα, ο αλλοτινός μάρτυρας αδυνατεί πλέον να θυσιαστεί.

ΣΙΝΕΜΑ:

– Ένας Spider-Man να μας σώσει! Ο άνθρωπος αράχνη επιστρέφει με την ταινία The Amazing Spider-Man με πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield. Δίπλα του η ταλαντούχα και σέξι Emma Stone. Η ταινία σάρωσε στο αμερικάνικο Box Office και μάλλον θα κάνει το ίδιο και στην χώρα μας.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b