Έντεχνα
Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Στέφανος Κορκολής στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Στις 10 και 11 Αυγούστου η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα βρίσκεται στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου μαζί με τον συνθέτη και σολίστ στο πιάνο Στέφανο Κορκολή για ένα ρεσιτάλ με τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2012.
A
A
Η σπουδαία καλλιτέχνης ερμηνεύει τον κύκλο των τραγουδιών του Ηλία Ανδριόπουλου “Προσανατολισμοί” πάνω σε ποιήματα της πρώτης συλλογής του Οδυσσέα Ελύτη, και κάνει και μία τιμητική αναφορά σε άλλα γνωστά τραγούδια που βασίστηκαν στην ποίησή του, σε συνθέσεις των Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λάγιου και άλλων συνθετών.
Στο πρόγραμμα αυτό ο Στέφανος Κορκολής μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη με μία εντελώς διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση, ενώ παράλληλα έχουμε και την ευκαιρία να ακούσουμε την Άλκηστη σε απαγγελίες ποιημάτων του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Έλληνα ποιητή.
Διεύθυνση
Παλαιά Επίδαυρος,Αργολίδα
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιωάννης Νίκολης και Svetlana Karpunkina στο Μέγαρο Μουσικής
Ο José James στην Αθήνα: 50 χρόνια μετά, το “I Want You” του Marvin Gaye στον Λυκαβηττό
Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων: Δύο παραστάσεις καθολικής προσβασιμότητας στο Θέατρο Ολύμπια
Οι Deep Purple επιστρέφουν το 2026 στην Αθήνα
Εριέττα Μανούρη: “Μετά το MeToo είμαστε ίσως πιο έτοιμοι να δώσουμε χώρο στα θύματα” (vid)
A psychographic map: Έκθεση της Μάρθας Γωγάκου στο Labattoir
Η Μόνικα Μπελούτσι επιστέφει στην Αθήνα – Την ημέρα των γενεθλίων της Μαρία Κάλλας
Ήμερη – Η ανατομία μιας πτώσης, του Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Θησείον
The Fixers: Black Friday με refurbished iPhone και 5 χρόνια εγγύηση
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου για δύο βραδιές “ανάμεσα σε φίλους” στο Παλλάς