MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποικιλία και πολυφωνία- Πλούσιες οι προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Σινεμά για εγκύους, θέατρο για φεμινίστριες, μουσική για ρεμπέτες και για low bup, αλλά και η επιστροφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου… Και όχι μόνο. Η ποικιλία των προτάσεων που προσφέρει ο πολιτισμός αυτή την εβδομάδα είναι μεγάλη και δίνει μία δυνατή αίσθηση μεταμοντερνισμού, στην έτσι κι αλλιώς περίπλοκη και πολυσύνθετη εποχή μας. Το καλό είναι ότι πολλά γούστα και πολλές ανάγκες μπορούν να καλυφθούν. Το κακό είναι ότι δεν τα προλαβαίνουμε όλα!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ
Παντελής Θαλασσινός και η Νάνα Μπινοπούλου εμφανίζονται live στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Έχοντας στην τσέπη του κρατημένα όλα τα επικυρωμένα εισιτήρια, απ’ τους σταθμούς και τα λιμάνια που έχει δώσει συναυλίες, ο Παντελής Θαλασσινός κρατάει στην τσέπη του και κάποια ακόμα για να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, με συνεπιβάτες τη Νάνα Μπινοπούλου και την αγαπημένη μουσικοπαρέα του.

ΘΕΑΤΡΟ
-Άλλη μία Δεσποινίς Ζυλί του Στρίμπεργκ στο Φεστιβάλ Αθηνών. Μετά από την εκδοχή του Λιγνάδη, έρχεται κι αυτή της Schaubühne στην Πειραιώς 260. Η απόδοση του έργου είναι της βρετανίδας Katie Mitchell, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία μαζί με το Leo Warner. Το έργο πραγματεύεται τις διαρκείς συγκρούσεις για τη διεκδίκηση της εξουσίας στο πλαίσιο της ερωτικής σχέσης, της οικογένειας, στο εργασιακό και στο κοινωνικό περιβάλλον, με μία πιο φεμινιστική ματιά.

Σάββατο 23 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ
– Οι Active Member γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους με 4 συναυλίες στην Μουσική Σκηνή  Αυλαία, στο Βοτανικό. Το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B.D.Foxmoor το 1992 -και έμελλε να παραμένει ιδιαίτερα ενεργό μουσικά και να συνεχίζει μέσα σε αυτούς τους ανταριασμένους καιρούς- γιορτάζει… 20 χρόνια πέρασαν από εκείνο τον Ιούνιο που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόταγμα των καιρών και ονόμασε το γκρουπ με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος. Ήδη μετράνε 16 δισκογραφικές δουλειές ως Active Member και δεκάδες άλλες ως solo artists.

-Ένας από τους μεγάλους πυλώνες της ελληνικής μουσικής, ο Μάρκος Βαμβακάρης, στο Ηρώδειο. Τα αθάνατα τραγούδια του, που σφράγισαν το ρεμπέτικο κι επηρέασαν γενιές μεταγενέστερων μουσικών θα ακουστούν για 2 νύχτες στο Ηρώδειο ατόφια, σπαρακτικά, μαγευτικά, σαν την πολύπαθη ζωή του. Εικόνες από την όμορφη Σύρα θα είναι το ζωντανό σκηνικό των ωραίων τραγουδιών του. Ένας μικρός φόρος τιμής για αυτόν το σπουδαίο δημιουργό. Τραγουδούν οι:Γιάννης Κότσιρας,Δημήτρης Ζερβουδάκης, Σοφία Παπάζογλου, Απόστολος Ρίζος, Δημήτρης Νικολούδης, Στέλιος Βαμβακάρης, Εβελίνα Αγγέλου

ΧΟΡΟΣ
-Ο ενορχηστρωτής των τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών του 2004 πραγματοποιεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο Φεστιβάλ Αθηνών! Στην παράσταση “Πρώτη ύλη” συμμετέχει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ως χορευτής και ως χορογράφος. Χρησιμοποιεί τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα από την αποθήκη του, και χορεύει για πρώτη φορά μετά απο μετά από 10 χρόνια και επιλέγει τον Tadeu Liesenfeld ως συμπρωταγωνιστή του. (σα)

Κυριακή 24 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ
– Η Ερωφίλη του Χορτάτση σε μία νέα προσέγγιση στο φεστιβάλ Αθηνών. Ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας και ο θίασός του επιχειρούν με μια μεγαλύτερη διάθεση ελευθερίας να φωτίσουν κάποιες εικόνες από την εκπληκτική Ερωφίλη του Χορτάτση. Τρεις γυναίκες επί σκηνής. Η μάσκα το κύριο ερμηνευτικό μέσο. Η παράσταση θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΣΙΝΕΜΑ
-Οδηγός επιβίωσης τόσο για εγκύους γυναίκες και για ταινίες στον πόλεμο του Box Office, το “Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος” περιέχει όλα τα στοιχεία ενός blockbuster. Ένα ανώδυνο κωμικό περιεχόμενο, πολλούς σταρ και ένα βιβλίο, ως βάση, που έγινε best seller. Μία από τις αναμενόμενες πρεμιέρες του αμερικάνικου σινεμά…

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b