MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ψηφίζουμε αλλά και γλεντάμε! Οι καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Το sequel των εκλογών του 2012 έρχεται αυτή την Κυριακή και, αναλόγως με τα αποτελέσματα, ο καθένας θα δει αν έχει happy end ή δυσάρεστο φινάλε ή θα αφήσει ανοιχτό το πεδίο και για τρίτη ταινία. Με δεδομένο ότι η “σούπα” των κρίσιμων εκλογών συνδυάζεται και με Euro, την Κυριακή πολλοί θα προτιμήσετε να αράξετε σπίτι. Όμως, όσοι δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για το πού θα κατευθυνθείτε για λίγη ποιοτική ψυχαγωγία- ως αντίβαρο προς την ελάχιστα ποιοτική πολιτική κατάσταση της χώρας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 15 Ιουνίου

Σινεμά

Ο έρωτας για την πολιτική πλέον έχει χαθεί κι ο κόσμος παρακολουθεί τις εκλογικές καμπάνιες από τον καναπέ του. Αντίθετα, “ο έρωτας του φεγγαριού” είναι εδώ, ολοζώντανος, ρομαντικός, πλημμυρισμένος με μαγευτικά πλάνα, από έναν σπουδαίο σκηνοθέτη, τον Γουές Άντερσον, που έχει δώσει δείγμα γραφής με το υπέροχο Rushmore. Είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία του φεγγαριού! Πόσο μάλλον όταν το βλέπεις κιόλας μέσα σε ένα θερινό σινεμά…

Μουσική

Ραβέλ, Χατζής και Πουλένκ στο Ηρώδειο από την Κρατική Ορχήστα Θεσσαλονίκης. Τρία από τα γνωστότερα έργα του γαλλικού ρεπερτορίου του 20ού αιώνα διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ: τη δεξιοτεχνικά εκρηκτική Alborada del gracioso (Πρωινό τραγούδι του γελωτοποιού) αλλά και το λάγνο Μπολερό του Ραβέλ, καθώς και το λαμπρό Κοντσέρτο για δύο πιάνα του Πουλένκ, που θα ερμηνεύσουν η επίσης γαλλοτραφής σολίστ Ναταλία Μιχαηλίδου μαζί με τον νεαρό Κορνήλιο Μιχαηλίδη. Στο πρόγραμμα ένα ακόμα κοντσέρτο, οι Χοροί της Γης για όμποε, του πολιτογραφημένου Καναδού Χρήστου Χατζή, που «έχουν αφετηρία τονικότητες και φόρμες παραδοσιακών χορών από τα Βαλκάνια και τον ελλαδικό χώρο».

Σάββατο 16 Ιουνίου

Θέατρο

Ένα εμβληματικό ελληνικό έργο, η Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, σε μια αυλή στον Κεραμεικό (στον χώρο της Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28). Η παράσταση θα παίζεται σαν σε θερινό σινεμά, πριν τη δύση του ηλίου, με φυσικό φως σε μια αυλή στο κέντρο της πόλης, στις 20:00, την ώρα που ο αθηναϊκός ήλιος χαρίζει στην πόλη τα πιο όμορφα χρώματά του… Αθήνα, 1950. Μετεμφυλιακή Ελλάδα. Μετανάστευση. Η Αγγέλα φτάνει από το χωριό της με μια βαλίτσα όνειρα να δουλέψει υπηρέτρια. Η μαστροπεία, η σήψη, τα λαϊκά μπλουζ, ο ιταλικός κινηματογράφος, μια Ελλάδα που μάχεται…

Μουσική

Οι οπαδοί του σκληρού ροκ μπορεί να μην βρήκαν αυτό που θέλουν στις τελευταίες εκλογές, αλλά μπορούν να πάνε στο Fuzz. Στην σκηνή του κλαμπ εμφανίζονται οι Blind Guardian για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα. Η μουσική τους δεν συμβολίζει μόνο τη νοσταλγία για παλιότερες και πιο αγνές εποχές αλλά συνεχίζει να αφορά πολύ κόσμο που δεν είχε καν γεννηθεί όταν κυκλοφόρησαν album σαν το “Battalions of Fear” και το “Follow the Blind”. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε εμφάνιση των Blind Guardian στην Ελλάδα κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους και αποτελεί πάντα ξεχωριστή εμπειρία.

Κυριακή 17 Ιουνίου

Σινεμά

Οι 6+1 απιστίες έρχονται καπάκι μετά τα 6+πολλά περισσότερα ψέματα των πολιτικών. Η γαλλική ταινία έχει πρωταγωνιστή τον οσκαρικό πλέον Jean Dujardin του The Artist. Είναι μια σειρά από μικρές ιστορίες με το θέμα της απιστίας στο επίκεντρο. Στη σκηνοθεσία εναλλάσσονται ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του «Artist», οι Εμανουέλ Μπερκό, Φρεντ Καβαγιέ, Αλεξάντερ Κουρτέ, Ερίκ Λαρτιγκό, και ο Ζαν Ντιζαρντέν με τον Ζιλ Λελούς, που παράλληλα αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους-παραλλαγές του σύγχρονου άντρα.

Θέατρο

«Η κόλαση είναι εδώ», μας λέει (ξανά) ο Ροντρίγκο Γκαρσία, τρομερό παιδί του θεάτρου στην Πειραιώς 260, με το “Gólgota picnic“, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Με την τελευταία σκηνοθεσία του προκάλεσε την οργή των γαλλικών θρησκευτικών οργανώσεων. Σ’ ένα σκηνικό στρωμένο με ψωμιά, ανοικτό σε συνειρμούς –θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων, πείνα, κατανάλωση– με trash στοιχεία και βίντεο, ο Αργεντινός καλλιτέχνης, που ζει στη Μαδρίτη, σχολιάζει τη Βίβλο –μέσα από την αγωνία τού σήμερα– σε ζωντανό διάλογο με το ορατόριο “Oι επτά τελευταίες λέξεις του Χριστού στον σταυρό”, του Χάυδν. Tη μέρα των εκλογών ένα “πικνίκ στον Γολγοθά” πάει γάντι.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b