MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ευγενία Μανωλίδου: Από μπουμπούκα… control freak!

Ένα άλλο πρόσωπο έβγαλε η Ευγενία Μανωλίδου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Αυτή η λαμπερή και ζουζουνιάρα διασημότητα, που έχουμε συνηθίσει, μας παρουσίασε τον χαρακτήρα μίας υπερπροστατευτικής- στά όρια του αυταρχισμού- Ελληνίδας μάνας παλιάς κοπής.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Για πάρα πολλή ώρα η Ευγενία Μανωλίδου γέμισε τον δημόσιο τηλεοπτικό χρόνο (άρα τροφοδότησε τη δημόσια σφαίρα) με προσωπικές πληροφορίες σχετικές με τον ρόλο της ως μητέρα. Κυρίως για τις τεχνικές ελέγχου της συμπεριφοράς των παιδιών της μίλησε, καθώς, όπως είπε, την ανησυχεί πολύ το ότι πέφτουν οι βαθμοί της κόρης της, όταν κάθεται πολλές ώρες στο Facebook. Είχε βάλει, λέει, στα παιδιά της, κάποιο κωδικό, ή κάτι τέτοιο, που θα της επέτρεπε να μπαίνει πολύ λίγες ώρες την εβδομάδα, αλλά αυτά έβρισκαν άλλο τρόπο να μπαίνουν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Γενικά, μιλούσε πολύ για τους βαθμούς της κόρης της, που πέφτουν, αλλά και για τους κινδύνους του Facebook. Όπως είπε, πρέπει τα παιδιά να είναι πάρα πολύ προσεχτικά τι φωτογραφίες δημοσιεύουν, γιατί δεν σβήνονται ποτέ. Αυτά είναι βέβαια σωστά, αλλά ο τόνος της φωνής της, που ήταν γεμάτος με αγωνία, δεν συνάδει με την πραγματική επικινδυνότητα του φαινομένου. Άλλωστε, στη ζωή υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι κίνδυνοι από το Facebook και τις φωτογραφίες που δημοσιεύεις εκεί. Στο κάτω-κάτω, τι να πει και η ίδια, τη στιγμή που έχει κατακλυσθεί με εικόνες της το σύμπαν. Και όχι μόνο δεν την τρομάζει αυτό το γεγονός, αλλά το επιδιώκει κιόλας.

Βέβαια, οι απόψεις της για το Facebook δεν κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η εμμονή που βγάζει να έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών της. Ενδεικτική είναι η λεπτομερής αναφορά που έδωσε στο πανελλήνιο η Μανωλίδου για τις αυξομειώσεις των βαθμών της κόρης της- λες και αφορούν κανέναν, εκτός από την ίδια την κοπέλα. Σκέφτομαι ότι αν οι γονείς μου ήταν δημόσια πρόσωπα και έβγαιναν στην τηλεόραση να “κάνουν βούκινο” στο τηλεοπτικό κοινό πόσο διαβάζω, πόσο μπαίνω στο Facebook, πόσο πέφτουν οι βαθμοί μου, δε νομίζω να μου άρεσε ιδιαίτερα.  Τέλος πάντων, αυτά αφορούν την οικογένεια τους. Όσο όμως βγαίνουν στην δημοσιότητα, έχουμε δικαίωμα να τα σχολιάζουμε.

Αυτή η εικόνα της Μανωλίδου- δεν είναι πρώτη φορά, που τη βγάζει- ως υπερπροστατευτική μάνα, χαιρετίσθηκε από την Τατιάνα Στεφανίδου και ίσως και από άλλους. Μπορεί κάποιος να πει, μπράβο της. Μπορεί να είναι δημόσιο πρόσωπο, που παίρνει σβάρνα τα κανάλια, αλλά πάνω από όλα είναι μάνα.

Μόνο που το να είσαι μάνα ή πατέρας δεν είναι απαραίτητο να φτάνει στα όρια της υπερβολής του όρου. Κι ούτε νομίζω ότι προβάλλεται ένα ιδιαίτερα αξιέπαινο πρότυπο. Άν κι εδώ που τα λέμε, οι περισσσότεροι γονείς είναι σαν την Ευγενία Μανωλίδου…

Γιώργος Σμυρνής


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b