MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αφιέρωμα στην ενεργό γήρανση και την αλληλεγγύη στην Ταινιοθήκη

Κινηματογραφικό αφιέρωμα και έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για τα θέματα ενεργού γήρανσης και διαγενεακής αλληλεγγύης, στις 4 Απριλίου 2012, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Είσοδος δωρεάν.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το 2012 έχει ανακηρυχτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Έτος για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και ενθάρρυνσης των φορέων χάραξης της πολιτικής για τις καλύτερες συνθήκες ενεργού γήανσης και αλληλεγγύης.

Η ενεργός γήρανση μπορεί να δώσει στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας την ευκαιρία να εξακολουθούν να εργάζονται και να μοιράζονται την πείρα τους, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, να ζουν υγιείς και να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους. Η ενεργός γήρανση αποτελεί και βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών.

Τον συντονισμό του Έτους για την Ελλάδα, έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ. Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου, όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την Ελλάδα, καθώς και θέματα που αφορούν σε δημογραφικές τάσεις, τη διάσταση του φύλου, τη δια βίου μάθηση, και τη διαγενεακή αλληλεγγύη.

4 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Προβολών:

18:30μ.μ. See no evil του Άρη Μπαφαλούκα

19:00 μ.μ. Γάμος στο Περιθώριο του Βασίλη Κεσίσογλου

21:15μ.μ. Τι είναι αυτό; του Κωνσταντίνου Πιλάβιου

21:30μ.μ. Ήσυχες μέρες του Αυγούστου του Παντελή Βούλγαρη

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Ενεργός γήρανση-Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών” από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διοργάνωση: Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ταινιοθήκη της Ελλάδας
Ιερά Οδός 48, Κεραμικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b