MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο 9-11 Μαρτίου

Η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και ένα ακόμα σαββατοκύριακο με ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα έρχεται να αλλάξει τη διάθεση μας. Την μυστική συνταγή συνθέτουν τα θεατρικά και κινηματογραφικά έργα καθώς και αξιόλογες μουσικές επιλογές όπως η Μάρθα Άργκεριχ στο Μέγαρο Μουσικής.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Παρασκευή 9 Μαρτίου

Θέατρο
Το θεατρικό έργο «Bonnie & Clyde» του ανερχόμενου Βρετανού συγγραφέα Adam Peck κάνει πρεμιέρα στην αποθήκη «Δ9» της Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων. Tο έργο βασίζεται σε πραγματική ιστορία και διαδραματίζεται στα ταραγμένα χρόνια μετά το οικονομικό κραχ του ’29, σε μια ανώνυμη πολιτεία του Αμερικάνικου Νότου, αποτυπώνοντας με καθηλωτικό τρόπο τις τελευταίες ώρες ενός από τα πιο διάσημα ζευγάρια παρανόμων του κόσμου.

Μουσική
Την Παρασκευή 9 Μαρτίου στη σκηνή του six d.o.g.s οι Μέντα και ο Χρήστος Λαϊνάς ενώνουν τις καλλιτεχνικές αύρες τους. Ο Χρήστος θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο ντεμπούτο άλμπουμ του «Η αγάπη θα λάμψει», με επιτυχίες όπως το ομότιτλο τραγούδι και το «Avec toi» που παίζονται σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Οι Μέντα, ανάμεσα σε άλλα, θα παίξουν νέα κομμάτια που θα συμπεριληφθούν στον επερχόμενο πέμπτο δίσκο τους, αλλά και γνωστά παλαιότερα.

Σάββατο 10 Μαρτίου

Σινεμά
Ο Σον Πεν εκπλήσσει με μία αναπάντεχη εμφάνιση και ερμηνεία στο εκκεντρικό road movie «Εκεί που χτυπά η καρδιά μου». Ο Cheyenne είναι ένας πρώην ροκ σταρ που έχει αποσυρθεί στο Δουβλίνο όπου ζει από τα δικαιώματα των τραγουδιών του, μαζί με την πυροσβέστρια γυναίκα του. Ο επικείμενος θάνατος του πατέρα του τον φέρνει πίσω στη Νέα Υόρκη. Ανακαλύπτει πως ο πατέρας του είχε μια εμμονή: να βρει το Ναζί που ήταν υπεύθυνος για τον εξευτελισμό που είχε υποστεί στο Άουσβιτς και να πάρει εκδίκηση. Ο Cheyenne αποφασίζει να συνεχίσει από το σημείο όπου είχε φτάσει ο πατέρας του, ξεκινώντας ένα ταξίδι στην καρδιά της Αμερικής…

Μουσική
Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται την θρυλική Μάρθα Άργκεριχ. Ένας ζωντανός μύθος του πιάνου η ερμηνεύτρια εμφανίζεται με εκλεκτούς και κορυφαίους σολίστ σε ένα μοναδικό πρόγραμμα μουσικής δωματίου σε τρείς συναυλίες με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της μουσικής.

Κυριακή 11 Μαρτίου

Θέατρο
Η χώρα μας κάποτε έστελνε μετανάστες στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης μεταναστών. Το κρίσιμο αυτό ζήτημα παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Πατρίδες» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Στόχος του έργου είναι να υπενθυμίσει στο κοινό τα δεινά του ελληνισμού και τις δυσκολίες της μετανάστευσης για τους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Σινεμά
Μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική πρόταση αποτελεί η ταινία «Τα χιόνια στο Κιλιμάντζαρο» που συνδυάζει το σοβαρό με το ανάλαφρο και το προσωπικό με το πολιτικό, με φόντο τη Μασσαλία. Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Michel ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Marie-Claire. Όμως θα δεχθεί επίθεση από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Christophe, ένας πρώην συνάδελφος του Michel, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.

Σοφία Τριανταφυλλοπούλου

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b