MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιοι διεκδικούν φέτος το βραβείο Χορν;

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θ’ απονεμηθεί το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το οποίο απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το βραβείο θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δωδέκατη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Οι έξι υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

Αντίνοος Αλμπάνης για το ρόλο του Ομήρου στο «I will survive» των Αντίνοου Αλμπάνη, Γιώργου Παπαγεωργίου, Γιάννη Σαρακατσάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη («Σοφούλη» και «Χώρα»).
Δημήτρης Λάλος για το ρόλο του Χοσεφίνο στο «Λα Τσούνγκα» του Μάριο Βάργκας Λιόσα», σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη(«Επί Κολωνώ»).
Δημήτρης Μοθωναίος για το ρόλο του Τζων στο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου («Θησείον»).
Γιώργος Παπαγεωργίου για το ρὀλο του Άρη στο «I will survive» των Αντίνοου Αλμπάνη, Γιώργου Παπαγεωργίου, Γιάννη Σαρακατσάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη («Σοφούλη» και «Χώρα»).
Γιωργής Τσαμπουράκης για το ρόλο του Ερωτόκριτου στον «Ερωτόκριτο A/V: Ο συναισθηματικός χώρος του δύο» του Βιντσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη («ΘΕΑΤΡΟΝ», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»).
Χάρης Φραγκούλης για το ρόλο του Μικ στο «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα («Απλό Θέατρο-Νέα Σκηνή»).

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. O Χρήστος Γιανναράς θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν. Οι νικητές του Βραβείου Χορν των προηγούμενων ετών θα ερμηνεύσουν τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο Δημήτρης Χορν. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Θάνος Τοκάκης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Θέατρο «Δημήτρης Χορν»- Αμερικής 10. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b