MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιστρέφει ο θρυλικός βρικόλακας Lestat στη μεγάλη οθόνη

Χαράς ευαγγέλια (λέμε τώρα!) για όλους τους φαν των ταινιών με βρικόλακες. O χαρακτήρας του Lestat, από το “συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα” (1994), τον οποίο είχε ερμηνεύσει ο Tom Cruise, είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία παραγωγής ταινιών Imagine Entertainment των Ron Howard και Brian Grazer έχει στο πρόγραμμα να κάνει ταινία το τέταρτο βιβλίο της Anne Rice “Tale of the Body Thief”, στο οποίο πρωταγωνιστεί ξανά ο θρυλικός βρικόλακας.

Στο “Tale of the Body Thief” ο Lestat είναι ένας βρικόλακας, που έχει βαρεθεί τη ζωή του. Ζώντας στην σύγχρονη Αμερική νιώθει μια απέραντη πλήξη, η οποία του φέρνει την επιθυμία να αυτοκτονήσει. Όμως, επειδή είναι αθάνατος, δεν μπορεί να κάνει αυτή τη χάρη στον εαυτό του!

Μέσα στην ανία του γνωρίζει έναν τηλεπαθητικό τύπο, ο οποίος κυριεύει ξένα σώματα κι έτσι ζει για πάντα. Ο τύπος αυτός υπόσχεται στον Lestat ότι θα του κάνει τη χάρη να τον βάλει σε ένα θνητό σώμα, για να δει πως είναι να ζεις σαν άνθρωπος, έστω και για μια μέρα. O Lestat μέσα στην απελπισία της πλήξης του δέχεται και πέφτει στην παγίδα. Ο τηλεπαθητικός του κλέβει το αθάνατο σώμα με τις υπερφυσικές δυνάμεις. Και ο Lestat, που καταλαβαίνει την κλοπή, πρέπει να βρει τον κλέφτη και να ανακτήσει το σώμα του και τις δυνάμεις του.

Θυμίζουμε ότι στο “Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα” ο Tom Cruise υποδύθηκε τον διαβολικό και χαρισματικό βρικόλακα Lestat, ο οποίος αποφάσισε να δώσει κάποιο είδος συνέντευξης σε ένα δημοσιογράφο, αποκαλύπτοντας την μέχρι τώρα πορεία του μέσα στους αιώνες. Στο έργο συμμετείχε και ο Brad Pitt, παίζοντας τον  Louis, ο οποίος παρασύρεται από τον Lestat και «κερδίζει» την αθανασία των καταραμένων με τίμημα να βασανίζεται αιώνια υποχρεωμένος να σκοτώνει για να επιβιώσει.

Το σενάριο ήταν μεταφορά του αντίστοιχου best seller της Αnne Rice, η οποία ανέλαβε και τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Η σκηνοθεσία ήταν του Neil Jordan.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b