MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο Μαρξ στο Σόχο στο θέατρο Εγνατία

Το έργο του Howard Zinn «Ο Μαρξ στο Σόχο» με τον γνωστό ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο ανεβαίνει για 8 μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία.

Monopoli Team

Ο Μαρξ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να κατέβει για λίγο στη Γη, για να αποκαταστήσει το όνομα του, όπως λέει. Από λάθος, αντί να επιστρέψει στο Σόχο του Λονδίνου, όπου έζησε και πέθανε, βρίσκεται στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Έχει μία ώρα.
Με χιούμορ και άλλοτε με παράπονο, ο Μαρξ μιλάει για τη ζωή του, «ξεκαθαρίζει» τις περίφημες ρήσεις του, νοσταλγεί τους άλλους μεγάλους της εποχής (Ένγκελς, Μπακούνιν), και τελικά διαπιστώνει πως τίποτα δεν άλλαξε στον κόσμο τα τελευταία εκατό χρόνια. «Και λένε πως οι ιδέες μου έχουν πεθάνει».

Ο Μαρξ στο Σόχο, είναι μια ιστορική αναδρομή στις πολιτικές-κοινωνικές επαναστάσεις ανά τον κόσμο, με τη βοήθεια του στένσιλ και του σπρέι. Μια αναδρομή σε γεγονότα, σε ανθρώπους και σε κινήματα, τα οποία μας «σημαδεύουν» με τις πράξεις και το λόγο τους. Στα κινήματα βάσης που μας «δείχνουν» ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Ότι δεν υπάρχει δρόμος, το δρόμο τον φτιάχνουμε εμείς όταν δεν είμαστε θεατές και όταν διεκδικούμε με αγώνα και συνείδηση. Ότι υπάρχει ένα «ορατό νήμα» που συνδέει την αμφιβολία, την αγανάκτηση, την απορία, το μίσος την ελπίδα και τη θέληση για αλλαγή. Και ότι σε αυτό το παιχνίδι που λέγεται ζωή, με τις ανισότητες, την κεκαλυμμένη ελευθερία και δικαιοσύνη, ο καθένας μπορεί να ρίξει το δικό του λιθάρι για να πέσουν τα τείχη.

Μετάφραση: Άρης Λασκαράτος
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Δραματουργική επεξεργασία: Άγγελος Αντωνόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Θέατρο Εγνατία: Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πλ. Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310-225172

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άρης Λασκαράτος
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου


Παίζουν: Άγγελος Αντωνόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b