MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Φεβρουάριο τα παιδιά πάνε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μια σειρά από εργαστήρια για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Monopoli Team

Εργαστήρι χειροτεχνίας και κατασκευών με τη Νιόβη Σταυροπούλου:

  • Σάββατο 4 Φεβρουαρίου:”Φανταστείτε τον εαυτό σας αλλιώς”
    Τα παιδιά θα φτιάξουν το πρόσωπό τους με ανακυκλώσιμα υλικά. Γι’ αυτό θα χρειαστούν χάρτινα κουτιά από γάλα ή χυμούς, κουτάκια από αναψυκτικά, πλαστικά μπουκάλια, κτλ. Στο Μουσείο θα περιλαμβάνονται μαλλιά πλεξίματος, υφάσματα, πλαστικά κουτάλια, καλαμάκια και άλλα.
    Ώρα : 11:00-13:00
    Για παιδιά 5-10 ετών
    Κόστος συμμετοχής: 15€ (12€ για τα δέλφια στο ίδιο εργαστήριο)
  • Σάββατο 11 Φεβρουαρίου: “Το έθιμο της καμήλας”
    Το έθιμο υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας και την εποχή που γίνεται. Εκτός από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, τελείται σε ορισμένες περιοχές και την Καθαρά Δευτέρα. Συνδέεται με την διονυσιακή παράδοση και έχει σκωπτικό χαρακτήρα. Η κατασκευή της καμήλας θα γίνει με καφάσια, πανιά, ξύλα και με πειράγματα και αυτοσχεδιασμούς τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε καμηλιέρη και τη συνοδεία του.

Εργαστήρι για τη δημιουργική έκφραση μικρών παιδιών με την Δέσποινα Σακελλαρίου και την Αντωνία Βέλλιου:

  • Κυριακή 5, 12, 19 Φεβρουαρίου: “Ένα ταξίδι στην άγονη γραμμή..σαν παραμύθι”                                                                             Με τη δύναμη του λόγου και της εικόνας θα γίνει περιήγηση στα νησιά της άγονης γραμμής: Τα απιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την έκθεση “Άγονη γραμμή”, να ακούσουν παραμύθια,  και στη συνέχεια να πειραματιστούν με τον πηλό.
    Ώρες: 11:00-12:30                                                                                                                                                                          Για παιδιά 3-5 ετών                                                                                                                                                                   Κόστος συμμετοχής: 10€ (7€ για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο.

Εργαστήριο με αφορμή ένα βιβλίο με την Δέσποινα Σακελλαρίου και την Αντωνία Βέλλιου

  • Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: “Χάρτινο το καραβάκι: Η ιστορία του χαρτιού”.                                                                                           Ένα εργαστήριο για την ιστορία και την κατασκευή του χαρτιού, που βασίζεται σε ομώνυμο βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα (Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ). Θα γίνει αναφορά στην ιστορία του χαρτιού από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ακόμη τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους χαρτί. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει κλωστές, φωτογραφίες, χορταράκια, άχυρα, παγέτες, μικρούς καρπούς και σπόρια και ό, τι άλλο μπορεί να χωράει σε ένα χαρτί. 
    Ώρες: 11:00-13:00                                                                                                                                                                          Για παιδιά 5-10 ετών                                                                                                                                                                 Κόστος συμμετοχής: 15€ (12€ για αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)

 Εικαστικό εργαστήριο με την Άντζι Καρατζά

  • Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου τα παιδιά θα μετατρέψουν μια μάσκα εμπορίου σε προσωπική και ενδιαφέρουσα. Αυτό θα γίνει με την τεχνική γυψόγαζας, ένα εύπλαστο υλικό που το χρησιμοοπιούν πολλοί καλλιτέχνες.
  • Την Κυραική 19 Φεβρουαρίου τα παιδιά θα πειραματιστούν με τα χρώματα ώστε να δώσουν την δική τους πινελιά σε μάσκα εμπορίου. Πρώτα θα γίνει προβολή των έργων ενός καλλιτέχνη του 20ου αιώνα που δουλεύει με αυτήν την τεχνική.
    Ώρες: 11:00-13:00                                                                                                                                                                          Για παιδιά 6-12 ετών
    Απαραίτητη η συμμετοχή και στις δύο συναντήσεις                                                                                                                              Κόστος συμμετοχής:25€ (22€ για αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)

Διαδραστικές ξεναγήσεις στο Μουσείο για οικογένειες: με την Κατερίνα Σταμίδη

  • Κυριακή 5 Φεβρουαρίου: ”  Το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα”
  • Κυριακή 12 Φεβρουαρίου: “Ο Διόνυσσος, θεός του κρασιού, και η συνοδεία του”

Γονείς και παιδιά θα ξεναγηθούν στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, ενώ παράλληλα τα παιδιά θα μάθουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Αρχαία Ελληνική και Κυπριακή Τέχνη. Με φρομή τις Απόκριες τα παιδιά θα μάθουν για το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα και τον θεό Διόνυσο.
Ώρες: 11:00-12:30                                                                                                                                                                          Για παιδιά 5 και άνω
Κόστος συμμετοχής: Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά, ενώ για τους ενήλικες 7€

Πληροφορίες για κρατήσες: 2107294220 (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-13:00)
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Κεντρικό κτήριο, Νεοφύτου Δούκα 4

[iframe width=”450″ height=”350″ src=”http://www.youtube.com/embed/rMl_rxfBQbQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b