MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έναρξη πατρινού καρναβαλιού

Το πατρινό καρναβάλι βρίσκεται προ των πυλών με ημέρα έναρξής του την Κυριακή 22 Ιανουαρίου. Οι φίλοι του καρναβαλιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, η οποία αναλαμβάνει τη διοργάνωση.

Monopoli Team

Μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στην πόλη για να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να δουν από κοντά τις εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει καλλιτέχνες δρόμου, και φυσικά να συμμετάσχουν ενεργά και οι ίδιοι, καταθέτοντας πρωτότυπες και ευφάνταστες ιδέες που θα προβληθούν στο καρναβάλι.

Από νωρίς ο Τελάλης με συνοδεία καρναβαλιστών, η Μπάντα του Δήμου Πατρέων και η Μπαντίνα παιανίζοντας γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς θα μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και του κεφιού, το μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2012.

Από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, η Παιδική Καρναβαλούπολη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από Ερμού έως Πατρέως, καλεί το λιλιπούτειο κοινό σε ένα πανηγυρικό ραντεβού χαρίζοντας χαμόγελα και προϊδεάζοντας για το Καρναβάλι των Παιδιών που θα βρεθεί σε πλήρη ανάπτυξη αργότερα. Συμμετέχουν: Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης από τους μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πατρών με τη συμμετοχή του παιδικού τμήματος της Σχολής Χορού Athletic Dance Studio, Σύνολο Κρουστών του Αχαϊκού Ωδείου της Πολυφωνικής(υπεύθυνος καθηγητής: Κώστας Κονδύλης), που θα αναλάβει μουσικοκινητική δράση με τη συμμετοχή των παιδιών σε συνεργασία με τη χορογράφο Μαρίνα Αγγελάτου.

Παράλληλα από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στους πεζόδρομους του κέντρου και στην πλατεία Γεωργίου, θα λαμβάνουν χώρα δράσεις από φορείς, συλλόγους, ομάδες, σχολές, πληρώματα. Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού(με το δρώμενο «Λουνοπαρκάρουμε πεζοδηγώντας»), η 2η Αγέλη Λυκοπούλων Πάτρας(με το δρώμενο «Κουτσομούρες», η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και οι Patrinistas(με το δρώμενο «Αγαπούλα τη σακούλα»), οι Πολίτες εν Δράσει(με το δρώμενο «Εσείς, θα μας τα φορέσετε;», στο πλαίσιο του οποίου οι Πατρινοί καλούνται να φέρουν είδη ρουχισμού τα οποία θα «φορέσουν» στα μέλη του συλλόγου. Τα ρούχα αυτά στη συνέχεια θα δοθούν στη Δημοτική Ιματοθήκη), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας, η Μουσική Σχολή Θεοδώρου, η μπάντα «Tango-ραμμένοι», ο Σπινθήρας, η Ομάδα Έψιλον των Εθελοντών του Δήμου Πατρέων, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, το καρναβαλικό σωματείο-ΑΜΚΕ Πλήρωμα 94(με το δρώμενο «Καρναβαλικά Διόδια»).

Το αποκριάτικο γιορτινό σκηνικό συμπληρώνει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, οι σχολές χορού της πόλης Χοροδράση, Keepdancing, Dirtydancing και Ελευθερίας Τσαφούλια και καλλιτέχνες δρόμου, που θα έχουν κινούμενες και σταθερές εμφανίσεις.

Στη 1.30 το μεσημέρι, ο τελάλης με την καρναβαλική συνοδεία του θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2012, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου.

Στις 2 το μεσημέρι θα κηρυχθεί από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά η επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2012 στην πλατεία Γεωργίου, όπου και θα κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο βασιλιάς Καρνάβαλος.

Μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης είναι η συναυλία του συγκροτήματος “The Burger Project”, το οποίο θα ταξιδέψει τον κόσμο σε όλα τα είδη μουσικής, από το swing ως το punk, από το ska ως την bossa nova, από τη reggae ως την caribbean music και από την disco και την electro ως την country.

Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα στην πλατεία Γεωργίου μέχρι το βράδυ, ενώ παράλληλα θα εξελίσσονται δρώμενα από πρωτοβουλίες πολιτών, μεταξύ των οποίων μετά τις 17.30 δράση του Συλλόγου ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε και μετά τις 18.30 δράσεις πληρωμάτων.

Τέλος η γιορτή ολοκληρώνεται με τον Samata των Αγανακτισμένων Καρναβαλιστών σε συνεργασία με το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, που καλεί όλους τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο για ένα μεγάλο πάρτυ με πολύ θόρυβο.

Η καθιέρωση της Ημέρας Έναρξης φέρνει στο προσκήνιο την ισχύ του Πατρινού Καρναβαλιού και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και να αναβιώσουν έθιμα του παρελθόντος που χαρακτηρίζονταν από ελευθερία και αυθορμητισμό.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b