MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

Παράσταση νέου τσίρκου, χοροθεάτρου και μουσικής “If dusk tangled with dawn”

Την παράσταση “If dusk tangled with dawn” θα παρουσιάσουν στις 20 Ιανουαρίου στo Κινητήρας Studio η Anna Vigeland, χορογράφος και χορεύτρια τσίρκου και πρώτη resident artist του Κινητήρας Στούντιο για το 2012, με τον σχεδιαστή ήχου Peter Balov, σε συνεργασία με τους Έλληνες καλλιτέχνες Κατερίνα Τούμπα (χορεύτρια), Άννα Παπαθανασίου (ζωγράφος), Στέφανο Φίλο (μουσικός) και Νίκο Ερηνάκη (ποιητής). Ελεύθερη είσοδος.

Monopoli Team

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες λένε για τη συνεργασία τους: “Θα δημιουργήσουμε το πρώτο στάδιο της παράστασής μας στον Κινητήρα, με δουλειά εμπνευσμένη από τσίρκο, χορό στον αέρα, θεατρικούς χαρακτήρες, visual art, ποίηση και live μουσική. Συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες με έδρα την Αθήνα, καθώς μας ενδιαφέρει πολύ αυτού του είδους η συνεργασία. Στόχος μας είναι να συνδυάζουμε φυσικές παραστάσεις με λογοτεχνικά στοιχεία. Για το συγκεκριμένο residency θα εξερευνήσουμε την ελληνική ποίηση. Βασισμένοι λοιπόν στο ποίημα του Νίκου Ερηνάκη “If dusk tangled with dawn” , θα ενσωματώσουμε το “Aerial Kite” της Anna Vigeland, τη δουλειά του Peter Balov, τη χοροθεατρική παρουσία της Κατερίνας Τούμπα, πίνακες τις Άννας Παπαθανασίου και τη ζωντανή μουσική με έντονα παραδοσιακά μουσικά στοιχεία που θα παίξει μαζί μας στις παραστάσεις ο Στέφανος Φίλος”.

20 Ιανουαρίου στις 19:00
Διάρκεια: 30’ – Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Στις 21:15 θα πάρει τη σκυτάλη το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου “4ever”, με τους Έλενα Τυρέα και Δημήτρη Αγορά, με μειωμένο εισιτήριο 10 ευρώ για τους θεατές της παράστασης.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
email:[email protected]
Facebook: Kinitiras Studio
Website: www.kinitirastudio.com

Ο Κινητήρας αποτελεί το πρώτο Artistic Residency Centre για παραστατικές τέχνες στην Αθήνα. Είναι ο χώρος που φιλοξενεί (σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα) αφιλοκερδώς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, παρέχοντάς τους συνθήκες για έρευνα, δημιουργία αλλά και παρουσίαση των έργων τους. Το Artistic Residency Centre είναι η νέα κοινωνική μορφή καλλιέργειας της σχέσης μεταξύ καλλιτεχνών και κοινωνίας. Δίνει τη δυνατότητα στον καλλιτέχνη να προσεγγίσει ένα νέο κοινό, και στον κόσμο να γνωρίσει καλλιτέχνες, τέχνες και τεχνικές. Στόχος του είναι η γνωριμία των τοπικών κοινωνιών με ξένες, διαφορετικές κουλτούρες, και η εμπλοκή του κοινού σε εξειδικευμένες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Το Κινητήρας studio – Artistic Residency Centre είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού RES ARTIS (www.resartis.org) και η υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε με επιδότηση του Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την ίδρυσή του τον Δεκέμβριο του 2008 έως σήμερα έχει ήδη φιλοξενήσει πάνω από 40 καλλιτέχνες από 25 διαφορετικές χώρες (αναλυτικά www.kinitirastudio.com/residencies)

[iframe width=”420″ height=”215″ src=”http://www.youtube.com/embed/P1eQf6bU68U” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b