MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παιδικό εργαστήρι από το ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ

Παιδικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών διοργανώνεται στο πλαίσιο του Κέντρου Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου. Οι μικροί επισκέπτες θα γνωρίσουν τα μυστικά της άγριας ζωής και θα γίνουν ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ.

Monopoli Team

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα συμπληρώσουν διασκεδαστικούς οδηγούς αναγνώρισης του δάσους, θα αναγνωρίζουν τα άγρια ζώα από τα ίχνη τους, θα ανακαλύψουν τα δέντρα και θα παρατηρήσουν από μέσα και με κυάλια ακριβείας το αληθινό δάσος του Νυμφαίου. Με αυτό τον τρόπο θα μάθουν να εκτιμούν το φυσικό περιβάλλον και να το προστατεύουν. Επίσης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα αντιπροσωπευτικά είδη χλωρίδας και πανίδας των ελληνικών δασών, και θα ανακαλύψουν το δάσος μέσα από τις τέσσερις εποχές. Ακόμη, θα πληροφορηθούν για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, και θα ψυχαγωγηθούν μέσα σε έναν παιδαγωγικά καινοτόμο χώρο. Στο τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα κατασκευάσουν οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.ά. Όλα τα παιδάκια θα πάρουν το δίπλωμα μέλους για ΤΑ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ.

Διάρκεια: 23 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου

Το πρόγραμμα: Η απασχόληση των παιδιών στο εργαστήριο είναι εξατομικευμένη, καθώς υπάρχει μια ειδικά εκπαιδευμένη παιδαγωγική ομάδα εμψυχωτών. Το πρόγραμμα διαρκεί 50 λεπτά. Μέσα σε αυτά τα 50 λεπτά το παιδί έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες:  1) παρατήρηση δάσους, 2) μελέτη της τροφικής αλυσίδας των άγριων ζώων, 3) ιχνηλασία και αναγνώριση δασικών ειδών, 4) δραματοποιημένες αναγνώσεις παραμυθιών, 5) πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με θέμα την άγρια ζωή των ελληνικών δασών.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου: 2310 555920, 6937422537 και Χαρούλα Κρομυάδου: 2310 555920, 6972901670

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b