MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα Μαθηματικά όπως δεν τα είχατε σκεφτεί!

Πρωτότυπη παρουσίαση με θέμα τα μαθηματικά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 15:00. Θα μιλήσει ο μαθηματικός και υποψήφιος διδάκτορας του ΕΜΠ κ. Στέφανος Ξεφτέρης. Η ομιλία θα επαναληφθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 15:00.

Monopoli Team

Ο Στέφανος Ξεφτέρης θα ξεκινήσει την ομιλία του με την ερώτηση “Τί θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν Μαθηματικά;”, και θα αποσαφηνίσει τον προβληματισμό “αν η φύση ξέρει γεωμετρία ή αν ο άνθρωπος μέσω της Γεωμετρίας και των Μαθηματικών μπόρεσε να φτιάξει επαρκή μοντέλα του φυσικού κόσμου γύρω του”.

Επίσης, οι επισκέπτες θα μάθουν πώς σκέφτονται οι υπολογιστές, καθώς και πώς πραγματικά δείχνουν οι φωτογραφίες μέσα σε έναν υπολογιστή και πόσο καλά μαθηματικά “ξέρει” ένα κινητό τηλέφωνο.

Γενικά, θα επιχειρηθούν αν απαντηθούν και άλλα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το γενικό ερώτημα “Πού μας χρησιμεύουν τα Μαθηματικά;“.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο και Κυριακή (και ως τις 18 Δεκεμβρίου 2011) συνεχίζεται στη Διαδραστική Έκθεση, το αφιέρωμα “Τα Μαθηματικά του Αρχαίου Κόσμου”: Σε αυτό, μέσα από ιστορίες και ανέκδοτα, γίνεται αναφορά στο πώς υπολόγιζαν οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι, πώς μετρούσαν τις διαστάσεις των τριγώνων οι αρχαίοι μαθηματικοί της Πυθαγόρειας Σχολής και πώς ζούσαν οι τρείς διάσημοι αρχαίοι Ελλήνες μαθηματικοί, ο Πυθαγόρας, ο Ευκλείδης και ο Αρχιμήδης. Επίσης αναλύονται αρχαίοι γρίφοι.

Ώρα 16:30 έως 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)

Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)

Τηλ: 210 9469600

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b