MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Τα έργα “Γραμμική Γραφή σκίτσο Β’”, “Ήταν… Κάθε Φορά”, και “3-fold”, παρουσιάζονται από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε και τη Χλόη Μελίδου στο Κινητήρας Studio.

Monopoli Team

Τα έργα «Ήταν …Κάθε Φορά» και «Γραμμική Γραφή, σκίτσο Β’» της Χλόης Μελίδου αποτελούν μία ενότητα και στηρίζονται στην έρευνα της χορογράφου σχετικά με την παράδοση, και τα παραμύθια. Διακρίνονται για τα παραδοσιακά τους  στοιχεία, τους θρησκευτικούς περιορισμούς και τις επιρροές, και την κριτική απέναντι στις επιθυμίες, τα όνειρα, που μετατρέπονται σε ‘αυτοσκοπό”. Επίσης, υπάρχει το στοιχείο του “μινιμαλισμού” στην φόρμα του παραδοσιακού χορού, της παραδοσιακής μουσικής και το στοιχείο της επανάληψης μέσα στην δομή τους. Ακόμη τονίζονται επαναλαμβανόμενες αρχετυπικές εικόνες, φράσεις και κινήσεις για να εξεταστούν τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής.  

“Γραμμική Γραφή σκίτσο Β’, της Χλόης Μελίδου
Χορογραφία: Χλόη Μελίδου
Χορεύουν: Χλόη Μελίδου, Μάγια Μηνά
Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης
Κοστούμια: Ατελιέ Παντελής
Σκηνικά/Κατασκευή σκηνικού: Έλενα Κοτασβίλι
Κείμενα: αποσπάσματα από το Κυπριακό παραδοσιακό παραμύθι «Ο Βασιλιάς που είσιεν τρείς γιούες» ( από το βιβλίο Λαϊκές διηγήσεις, Θράκη Αιγαίο Κύπρος, από το Κυπριακό Κέντρο Μελετών 2004)
Μουσική: Κρουστά από την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού, παραδοσιακή κυπριακή μουσική ( από τη συλλογή  «Κύπρος Δημοτική Μουσική» του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος).
Διάρκεια:18’

“Ήταν …Κάθε Φορά”, της Χλόης Μελίδου
Μέσα από το παραμύθι, την μουσική και την κίνηση, η χορογράφος προσπαθεί να εντοπίσει τις  επαναλαμβανόμενες αρχετυπικές εικόνες, (λεκτικές και κινητικές) που μεταλλάσσονται στον χρόνο και συνδέουν το παρελθόν με το παρόν.
Χορογραφία: Χλόη Μελίδου
Ερμηνεία: Χλόη Μελίδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης
Κείμενα: αποσπάσματα από Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και από παραμύθια των αδελφών Γκριμ.
Μουσική: Okay Temiz MEHTERAN, Babazula ROOTS, Loreena Mackennitt AN ANCIENT MUSE

“3-fold”, της Ρούλας Κλεοβούλου.
Έχει ως θέμα τα “όρια”:Οι τρεις χορεύτριες ψάχνουν τα όριά τους, κοινωνικά και συναισθηματικά, τα όρια που σχετίζονται με τον χώρο, τον χρόνο, την κίνηση. Τα όρια μεταξύ τους, τα όρια μέσα τους και γύρω τους.
Χορογραφία: Ρούλα Κλεοβούλου
Χορεύουν: Αριάνα Μαρκουλίδου, Μιλένα Ούγκρεν Κούλα, Χλόη Μελίδου
Μουσική:Aphex Twin, Astralasia, Autechre, REM
Κοστούμια: Νάταλυ Κωνσταντινίδου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού (2007)  όπως και της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου (2004). Βασικοί συντελεστές της ομάδας από την ίδρυση της είναι η Ρούλα Κλεοβούλου και η Χλόη Μελίδου.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b