MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικού θεάτρου στο θέατρο Πόρτα

Ένα καινούριο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικού Θεάτρου (Theatre in Education) θα παρουσιάσει στο κοινό ο Chris Cooper, στο θέατρο ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ.

Monopoli Team

Καλεσμένος για 4η συνεχή χρονιά του Εργαστηρίου Θεάτρου Πόρτα, ο Chris Cooper, καλλιτεχνικός διευθυντής της Βρετανικής Big Brum Theatre in Education Company και πρωτοπόρος σε θέματα που αφορούν στο Εκπαιδευτικό Θέατρο, θα παρουσιάσει το καινούριο πρόγραμμα, παραγγελία του Εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», βασισμένο στο πασίγνωστο παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν, το οποίο ο C. Cooper αναδεικνύει σε μια ιστορία σύγχρονη, μια ιστορία για την εποχή της κρίσης.

Πρόκειται για ένα δίωρο πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου, στο οποίο συνδυάζεται το θέατρο με τη συμμετοχή των παιδιών. Το αποτέλεσμα είναι μια έντονη και δημιουργική εμπειρία καθώς η όλη διαδικασία θέτει και διερευνά – με τα παιδιά – το θέμα της απληστίας, ασχολείται με τη διάκριση ανάμεσα στο τί είναι ανάγκη και τί επιθυμία αλλά και το τί σημαίνει να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και να μπορείς να λες αυτό που πραγματικά βλέπεις, να λες δηλαδή αυτό που πιστεύεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 3ης έως 6ης Δημοτικού και οι έλληνες εκπαιδευτικοί του θεάτρου που το ερμηνεύουν είναι απόφοιτοι και τακτικοί, πλέον, συνεργάτες του Εργαστηρίου Πόρτα. Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί αρχικά στα τμήματα των παιδιών, αυτής της ηλικίας, των Εργαστηρίων του Πόρτα και μετά θα ταξιδέψει σε σχολεία της Αθήνας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Η παρουσίαση στο θέατρο Πόρτα, θα είναι μια ακριβής αναπαράσταση της εφαρμογής του προγράμματος, ώστε να υπάρχει μια καθαρή εικόνα στο κοινό και οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να αξιολογήσουν και στη συνέχεια να προσκαλέσουν το πρόγραμμα στις τάξεις των σχολείων τους. Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Chris Cooper σχετικά με το συγκεκριμένο project και με αυτή την αφορμή θα μπορέσει να μοιραστεί με το κοινό τις θέσεις του σχετικά με τις βασικές αρχές του Δράματος και Θεάτρου στην Εκπαίδευση (TIE) όπως αυτές διαμορφώνονται, επηρεάζονται αλλά και επηρεάζουν όσα συμβαίνουν στις μέρες μας διεθνώς.

Η μετάφραση είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, τα  σκηνικά-κουστούμια της Ceri Townsend. Ερμηνεύουν οι εκπαιδευτικοί θεάτρου: Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου, Φλώρα Σπύρου.

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 210 32.49.829
http://www.portatheatre.gr/ email: [email protected], [email protected]
Facebook: ΠΟΡΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  http://portaergastiri.blogspot.com/

Ερμηνεύουν οι εκπαιδευτικοί θεάτρου:  Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου,  Φλώρα Σπύρου

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b