MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ποιητικό Θέατρο

Μια μετέωρη κυρία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Σύλβια Λιούλιου, στα πλαίσια του Low Budget Festival που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σκηνοθετεί τη Ρούλα Πατεράκη η οποία απαγγελει έργα της Κικής Δημουλά.

Monopoli Team

Μέσα από αυτή τη σκηνική προσέγγιση προβάλλεται μια αναμέτρηση ανάμεσα στο προσωπικό και το ποιητικό, ένα εγχείρημα να έρθουν στην επιφάνεια οι μύχιες σκέψεις και τα κρυφά νοήματα της ποιήτριας και των έργων της.

Η Κική Δημουλά θεωρείται η πιο πετυχημένη και δημοφιλής ποιήτρια της εποχής. Τα ποιήματά της χαρακτηρίζονται από μελαγχολία, απαισιοδοξία, έντονο προβληματισμό, διαρκή απορία, πολλά ερωτηματικά, κυρίως όσα συνέθεσε μετά το θάνατο του συζύγου της, Άθω Δημουλά, όπως είναι ο “πληθυντικός αριθμός”. Η ίδια έχει δηλώσει για τη θλίψη που διακατέχει τα ποιήματά της, «δεν έζησα τον έρωτα όσο ήθελα γιατί ο έρωτας κρύβει το βασανισμό του ενός».

Η Σύλβια Λιούλιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Royal Holloway University of London και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα όπως Ρούλα Πατεράκη, Έφη Θεοδώρου, Γιώργος Κιμούλης, ενώ έγινε πιο δημοφιλής στο κοινό με το έργο «Ο Πελεκάνος» του Στρίντμπεργκ.

Δραματουργία – σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου- κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Τοπαλίδου
Ηχητική εικόνα: Δημοσθένης Γρίβας
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου


Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b