MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Ο Καρυοθραύστης στο Θέατρο Badminton

Το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton 25 έως 29 Δεκεμβρίου, από το Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου, το οποίο είχε παρουσιάσει ξανά το 2009 στο Μέγαρο μουσικής τη Σταχτοπούτα με μεγάλη επιτυχία.

Monopoli Team

Η ιστορία του Καρυοθραύστη είναι η εξής: Η Κλάρα γιορτάζει κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων μαζί με τους γονείς της, τον αδελφό της και τους φίλους της ανταλλάσοντας δώρα, χορεύοντας και παίζοντας κάτω από το στολισμένο δέντρο. Ο νονός της Κλάρα, ο Ντροσελμάϊερ, ένας παράξενος μάγος διασκεδάζει τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια όταν ξαφνικά εμφανίζει μία κούκλα, έναν Καρυοθραύστη, τον οποίο κανένα παιδί δεν θέλει εκτός από την Κλάρα που αρχίζει να χορεύει μαζί του. Το πάρτι τελειώνει και όλα τα παιδιά κοιμούνται. Η Κλάρα όμως ζει μία φανταστική περιπέτεια μαζί με τον Καρυοθραύστη της. Ξαφνικά στο δωμάτιο ξεπροβάλλει ένας στρατός ποντικιών φοβίζοντας την Κλάρα. Τότε όλα τα παιχνίδια με αρχηγό τον Καρυοθραύστη ζωντανεύουν και αρχίζουν μία πάλη με τα ποντίκια. Την στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο Βασιλιάς των Ποντικιών έχει νικήσει τον Καρυοθραύστη, η Κλάρα πετάει την παντόφλα της στον Βασιλιά και σώζει τον Καρυοθραύστη. Αυτή η πράξη της Κλάρας, συγκινεί τον Ντροσελμάϊερ και μεταμορφώνει τον Καρυοθραύστη σε πρίγκιπα. Εκείνος και η Κλάρα βιώνουν μαγικές περιπέτειες μέχρι να φτάσουν στο παλάτι του γνωρίζοντας περίεργα μέρη και πράγματα. Στο τέλος όμως η Κλάρα ξυπνάει έχοντας ζήσει μοναδικά, μαγικά Χριστούγεννα.

Το κλασικό παραμύθι του Καρυοθραύστη, που συγκινεί τόσες γενιές, είχε διασκευάσει ο Αλέξανδρος Δουμάς το 1819 έχοντας πάρει αφορμή από την ιστορία του Hoffman “Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών”. Το 1891, ο Μάριους Πετιπά, χορογράφος του Ιμπέριαλ Μπαλέ της Αγίας Πετρούπολης, αποφάσισε να χορογραφήσει την διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά και παρήγγειλε στον Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ την σύνθεση της μουσικής. Η πρεμιέρα του μπαλέτου έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892. Στη Δυτική Ευρώπη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, στις 30 Ιανουαρίου του 1934 ενώ στην Αμερική πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις το 1944 στην πόλη του Σαν Φραντσίσκο.

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στην Ουκρανία ιδρύθηκε το 1860 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα από τα φημισμένα συγκροτήματα χορού όλου του κόσμου. Από τις πρώτες επιτυχίες του Συγκροτήματος ήταν η πρεμιέρα του μπαλέτου Οπρίτσνικ του Τσαϊκόφσκι που παρουσιάστηκε το 1874, παρουσία του ίδιου του συνθέτη ο οποίος τους συνεχάρη για την εξαιρετική ερμηνεία. Μάλιστα, ο Τσαϊκόφσκι επέμενε όλες οι όπερες και τα μπαλέτα του να παρουσιάζονται στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας στο Κίεβο, καθώς θεωρούσε αυτό το θέατρο εφάμιλλο και ισάξιο με της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.

Σήμερα το Συγκρότημα έχει 24 ολοκληρωμένα μπαλέτα στο ρεπερτόριό του, γεγονός που το καθιστά το συγκρότημα με το πλουσιότερο ρεπερτόριο στον κλασικό χορό. Με την πλούσια αυτή κληρονομιά έχει περιοδεύσει στις περισσότερες χώρες του κόσμου και το έχουν απολαύσει περισσότεροι από 40 εκατομμύρια θεατές.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Ticketnet: 210-8840600
ON LINE: www.ticketnet.gr, www.viva.gr
ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ: PUBLIC, METROPOLIS, ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
Τηλ. 210-7293820-821

Παραστάσεις 

Πρεμιέρα: Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου στις 20:00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 16:00 και 20:00
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 20:00
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 20:00
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 20:00

Εναρξη προπώλησης: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 

Εισιτήρια:
Διακεκριμένη ζώνη: 58 € – παιδικό: 29 €
Α’ Ζώνη: 46 € – παιδικό: 23 €
Β’ Ζώνη: 37 € – παιδικό: 19 €
Γ’ Ζώνη: 28 € – παιδικό: 14 €
Δ’ Ζώνη: 20 € – παιδικό: 10 €
Φοιτητικά: 15 € 

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”360″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xm4d5x” ]
Καρυοθραύστης στο Θέατρο Badminton by Wepromotion

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b