MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου διοργανώνει φεστιβάλ γεύσεων με την αρωγή της «15ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου» και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Monopoli Team

Η γιορτή της γεύσης ξεκινά με τη δραστηριότητα «Gastronomy: 9 νέοι chef μαγειρεύουν», που θα λάβει χώρα στην Αποθήκη 13 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Εκεί εννέα νέοι σεφ μαγειρεύουν εδέσματα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους (Ιταλία, Ισπανία κ.α.) ώστε το κοινό να γευθεί και την ξένη κουζίνα ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν συζητήσεις με θέμα «Νέοι και Γαστρονομία» και «Ταξίδι στη Γαστρονομία».

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου στην Αποθήκη 13 θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων, με τίτλο «Γευστικές Αναζητήσεις», όπου οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν γεύσεις από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, κυρίως της Θεσσαλονίκης, αλλά και θα παρακολουθήσουν μαθήματα από ειδήμονες και επαγγελματίες μάγειρες.

Το τριήμερο 18, 19, 20 Νοεμβρίου το φεστιβάλ φιλοξενεί την «Παγκρήτια Έκθεση Προϊόντων Ποιότητας» στην οποία όλοι μπορούν να γνωρίσουν τα κρητικά προϊόντα και την ευεργετική μεσογειακή κουζίνα.

Στις 20 του ίδιου μήνα διοργανώνεται μια γιορτή για τα παιδιά με τίτλο «Τα παιδιά στην κουζίνα» προκειμένου να έρθουν σε επαφή με καινούριες γεύσεις, να πειραματιστούν σε εργαστήρια, να παίξουν με τις πρώτες ύλες, να μαγειρέψουν, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, να κάνουν νέους φίλους και γνωριμίες κ.α.

Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις ρίχνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου με την έκθεση κρασιών που φέρει τον τίτλο «Χάρτης των Γεύσεων» στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι, όπου οινοποιοί από όλη τη χώρα θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα μιλήσουν για την παραγωγή κρασιού. Την τελευταία μέρα στην Αποθήκη Δ η ημερίδα «Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού» θα ενημερώσει τους επαγγελματίες αλλά και τους καταναλωτές για όλα όσα επιθυμούν να ξέρουν για τους χώρους εστίασης, τη σωστή λειτουργία τους και τη θέση που κατέχει ο οίνος στη ζωή του σύγχρονου Έλληνα μιας και από τα αρχαία χρόνια επικρατεί το ρητό «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου».

Το φεστιβάλ όμως συμπληρώνουν και δραστηριότητες όπως «Κάθε Τρίτη τρώμε έξω», που σημαίνει πως κάθε Τρίτη το κοινό με 10€ μπορεί να επισκέπτεται εστιατόρια, cafe, και να δοκιμάζει γευστικά μενού, εκθέσεις όπως «Γεύση και Εικόνα» στην οποία παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό εμπνευσμένο από πρωτότυπα εδέσματα ή ακόμη και παρουσιάσεις βιβλίων μαγειρικής στο πλαίσιο της ενότητας «Thessaloniki Food Festival στις βιβλιοθήκες».
 
Η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου αποτελείται από 300 νέους δημιουργούς από 30 χώρες οι οποίοι δημιουργούν έργα που προέρχονται από τρεις τομείς, των εικαστικών, των εφαρμοσμένων τεχνών και της νοοτροπίας στην πόλη.

τηλ. επικοινωνίας: 2310 877912 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/JFSLFBAJdBI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b