MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ψυχαγωγία μετά το “κούρεμα”: Τι να μην χάσετε το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου

Εορταστικό τριήμερο για την επέτειο του “ΟΧΙ”. Αν βαριέστε να καθίσετε σπίτι και να βλέπετε τις ηρωικές ταινίες του Πρέκα και αναλύσεις για το λιγότερο ηρωικό “κούρεμα”, υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία, τόσο από τον χώρο της μουσικής, όσο και από αυτόν του θεάτρου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου:

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Με κεντρικό άξονα το έργο του Μαρκόπουλου “Θητεία” αλλά και μέρη άλλων αγαπημένων από το κοινό έργων του συνθέτη, καθώς και δύο ανέκδοτα καινούργια τραγούδια του, οι ερμηνευτές που θα συμμετέχουν σ΄αυτό το “νέο μουσικό ταξίδι” είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης , ο Κώστας Μακεδόνας, η Κατερίνα Αυγέρη και η Βανέσα Καλκάνη.

-Τον αγαπήσαμε από τα Ξύλινα Σπαθιά, όμως η νέα του πορεία με τους B Movies είναι κι αυτή σημαντική. Ο Παύλος Παυλίδης εμφανίζεται στο PassPort στον Πειραιά, για να μας δώσει δείγματα της καλλιτεχνικής του ωριμότητας, καθώς μπορεί να μετουσιώνει αβίαστα την προσωπική του αλήθεια σε στίχους και να τους ντύνει με τις φωτεινές του μελωδίες. 
 

ΘΕΑΤΡΟ:

Ο Sleuth για 3ο χρόνο . Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Αθηνών για περιορισμένο αρθμό παραστάσεων.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Don Giovanni στο Μέγαρο Μουσικής, απευθείας από τη Νέα Υόρκη. Στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη μεταδίδει ζωντανά τον Don Giovanni του Mozart από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.
Την γεμάτη αισθησιασμό και νεανικότητα ερμηνεία του Mariusz Kwiecien στον διαχρονικό αντι-ήρωα του Μότσαρτ θα απολαύσουμε για πρώτη φορά από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Tony σκηνοθέτη Michael Grandage, υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Marina Rebeka, Barbara Frittoli, Ramón Vargas και Luca Pisaroni.

-Η πολυβραβευμένη jazz ερμηνεύτρια Karrin Allyson, γιορτάζει την κυκλοφορία του εξαιρετικού τελευταίου άλμπουμ της “Round Midnight” και, ταυτόχρονα, έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική βραδιά στο Gazarte. Τα 13 άλμπουμ και η διεθνής αναγνώριση και αποδοχή, αποτελούν τα εύσημα μίας πλούσιας καριέρας, για την Karrin Allyson.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ:

Η Μικρή Πόρτα γίνεται 40 χρονών και γιορτάζει με τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου μια ιστορική παράσταση που πρωτοανέβηκε στο θέατρο Πόρτα το 1981. Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου υπήρξε ορόσημο για την ιστορία της Μικρής Πόρτας και για τη μετέπειτα πορεία της. Μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Παράλληλα παρουσιαζόταν και παρουσιάζεται ακόμα σε σχολικές παραστάσεις από Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά σχολεία, ακόμη και Νηπιαγωγεία. Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι γοητεύει θεατές κάθε ηλικίας . 

Κυριακή 30 Οκτωβρίου:

 
ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Βραζιλιάνικη τζαζ και μπόσα νόβα στο Hal Note από τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και κιθαρίστα Vinicius Cantuaria. Θεωρείται μέλος της νεοϋορκέζικης downtown σκηνής και ιδιαίτερα ξεχωριστός καλλιτέχνης της δημιουργικής τζαζ και της μετα-ηλεκτρονικής διάστασής της. 

 
ΘΕΑΤΡΟ:

– Μια από τις καλύτερες θεατρικές μας αναμνήσεις του Καλοκαιριού, η παράσταση “Αυτό το παιδί” ανεβαίνει στο Φουαγιέ του Badminton. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα και εικαστική επιμέλεια Ίριδος Κρητικού. Πρόκειται για ένα θεατρικό-εικαστικό δρώμενο, όπου καταγράφονται δέκα μικρές ιστορίες γονεϊκών σχέσεων. Η ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης που ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως εικαστική έκθεση. Παίζουν σημαντικοί ηθοποιοί, όπως η Βίκυ Βολιώτη, ο Αντίνοος Αλμπάνης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Διαμαντής Καραναστάσης, Νεκτάριος Λουκιανός, Λήδα Ματσάγγου κ.α.

ΣΙΝΕΜΑ:

Την πατριωτική επέτειο γιορτάζουμε, μπορούμε να πάμε στο σινεμά, για να δούμε και την ελληνική ταινία που κέρδισε βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας. Οι “Άλπεις” του Γιώργου Λάνθιμου σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, αποτελούν μία ενδιαφέρουσα avant garde πρόταση του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, το οποίο αρχίζει πλέον να μιλάει μια διεθνή γλώσσα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b