MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραδιά Μιχάλη Κακογιάννη στη Θύρα Τέχνης Παιανίας

Στις 24 Οκτωβρίου η Θύρα Τέχνης Παιανίας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα προς το μεγάλο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, στο Θέατρο Συνιδιοκτησίας στις 20:00.

Monopoli Team

Οι λάτρεις του παλιού ποιοτικού κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία χωρίς κανένα κόστος να θυμηθούν την προσφορά του Έλληνα δημιουργού. Στη βραδιά συμμετέχουν οι σκηνοθέτες Ανδρέας Θωμόπουλος και Τάσος Ψαράς, ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, οι οποίοι θα αναφερθούν εκτενώς στα έργα και τη ζωή του σκηνοθέτη, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Νίκος Χύτας. Ακόμη θα ακούγονται τραγούδια του Μ. Κακογιάννη ερμηνευμένα από μαθητές του Δημοσθενείου Λυκείου και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την επιτυχία που καταξίωσε τον σκηνοθέτη, η προβολή της ταινίας “Στέλλα”, με τους αξέχαστους Μελίνα Μερκούρη και Γιώργο Φούντα.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1922 και απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο, αφιερώνοντας όλη του τη ζωή στη σκηνοθεσία, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές επιτυχίες του είναι οι ταινίες: “Στέλλα” για την οποία βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Εδιμβούργου και στο Χόλυγουντ με χρυσή σφαίρα καλύτερης ταινίας, “Ηλέκτρα” που απέσπασε βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, α’ και β’ γυναικείου ρόλου ενώ ήταν υποψήφια και για όσκαρ, “Αλέξης Ζορμπάς” με τους Άντονι Κουίν και Ειρήνη Παππά, η οποία πήρε βραβεία για α’ γυναικείο ρόλο, σκηνοθεσία και μουσική.

Ανδρέας Ψωμόπουλος: Σκηνοθέτης και σεναριογράφος μεγάλων παραγωγών όπως “Ένα γελαστό παιδί” (1979), “Ο Ασυμβίβαστος” (1979), “Να μ’αγαπάς” (2003).

Τάσος Ψαράς: Για αρκετά έργα του τιμήθηκε με βραβεία, όπως “Η άλλη όψη” (1991) με βραβείο α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, “Οι αριθμημένοι” με βραβείο β’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μηνάς Βιντιάδης: Δημοσιογράφος που ασχολείται εκτενώς με τη συγγραφή βιβλίων (“Το δεξί πόδι του Θεού”, “Τι είπα στην Κλαούντια”).

Γιάννης Ζουμπουλάκης: κριτικός κινηματογράφου με  δικιά του στήλη για την εφημερίδα και το σάιτ “Βήμα”. 

Νίκος Χύτας: Καταξιωμένος ηθοποιός που έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές (7 θανάσιμες πεθερές, Άλμα Λίμπρε).


ΘΥΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
: Σπ. Αγγελή 14, Παιανία
Τηλ. 210-6029508

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b