MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Παγκόσμια ιστορία της αϋπνίας

Το studio Baumstrasse φιλοξενεί από τις 14 Νοεμβρίου 2011 έως τις 17 Ιανουαρίου 2012 για είκοσι μόνο παραστάσεις το θεατρικό έργο «παγκοσμία ημέρα της αϋπνίας».

Monopoli Team

Πρόκειται για ένα αιώνιο work in progress πάνω σε κείμενα J.L. Borges από τον θίασο “Δρόμος με Δέντρα”. Στη σκηνή εμφανίζονται έξι καλλιτέχνες, όπου ο καθένας αφηγείται τη δική του τραγική ιστορία βασισμένη πάντα στα διηγήματα του J.L. Borges. Η εργάτρια Σούνς εμφανίζεται ως δολοφόνος, παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της, ο εβραίος συγγραφέας Γιάρομιρ Χλάντικ εκτελείται από το ναζιστικό καθεστώς, ο ναζί Όττο Ντίτριχ  απολογείται ως άλλος Αδόλφος Χίτλερ, ο Αστέριος προσδοκεί το θάνατο με μοναδικό στόχο τη λύτρωση, και ένας αφηγητής συνεχώς αναρωτιέται τί μας κρατάει ξύπνιους τις νύχτες.

Τα τραγικά αυτά πρόσωπα, έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Μέσα από τις ιστορίες τους, εκθέτουν την βία, την οργή, τον φόβο και την επιθυμία τους για εκδίκηση. Η ειρωνεία του λόγου του Μπόρχες και το χιούμορ που αναβλύζει από το κείμενό του, καθιστούν τα πρόσωπα αυτά επικινδύνως ανθρώπινα και πλήρως αναγνωρίσιμα.

Στο άκουσμα των αφηγήσεων τους, ο θεατής αντιλαμβάνεται το απατηλό του φυσικού κόσμου και την τάση του ανθρώπου να παρουσιάζει ταυτόχρονα και έναν άλλο εαυτό. Κεντρικός πυρήνας της παράστασης, αποτελεί η αναζήτηση του νοήματος της ζωής και η λεπτή οριογραμμή ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

 

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Δραματουργική επεξεργασία, Σκηνοθεσία, Εκτέλεση :
Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Ελένη Βεργέτη, Ρεγγίνα
Μανδηλάρη, Θεανώ Μεταξά, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου
Μουσικός- live performer: Πανού Μανού
Μουσική: Πανού Μανού, Θεανώ Μεταξά
Φωτισμοί: Felice Ross
Video: Busybee studio/ Άρις Ζάγκλης
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Θωμάς Αρσένης

Kρατήσεις: Στο τηλέφωνο 698 3313302 (ώρες ταμείου:11.00-14.00 και 17.30-21.30) καθώς και στο [email protected]

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Ελένη Βεργέτη, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Θεανώ Μεταξά, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου


Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Ελένη Βεργέτη, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Θεανώ Μεταξά, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b