MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Κατάσταση Πολιορκίας

Η ομάδα nomáδes αναλαμβάνει να παίξει το έργο «Κατάσταση Πολιορκίας» του Μαχμούτ Νταρουίς από το ομώνυμο έργο του Διονύσιου Σολωμού από το ποίημα “Ελεύθεροι πολιορκημένοι”. Αποτελεί μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις, κάτω από το βλέμμα ενός παιδιού. Η πρεμιέρα είναι στις 20 Οκτωβρίου 2011 στο θέατρο Αλκμήνη με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από πέντε ζωές κλεισμένες σε έναν τόπο, γεμάτο από εντάσεις και πιέσεις. Το έργο ξεκινά με μια ερωτική πολιορκία, που ταράζει τις ισορροπίες όλων: Ένας Άντρας ανησυχεί,  μια Μάνα φοβάται και μια Γυναίκα παρακολουθεί.  Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας πολιορκεί  τον περίγυρο, ξεκινώντας  έναν κύκλο συγκρούσεων . Οι ήρωες αν και  πολιορκούνται από παντού διατηρούν τη θέλησή τους για εσωτερική ακεραιότητά. Ελευθερώνονται  όταν κατακτούν  την ελευθερία της συνείδησής τους. Στην πορεία του έργου οι ήρωες πέρα από τις εσωτερικές τους διαδρομές, ανακαλύπτουν και άλλες,  αυτές των  διαστάσεων.

Λίγα λόγια για τον Μαχμούντ Νταρουίς

Τον Ιανουάριο του 2002, απομονωμένος στη Ραμάλα, ο αγαπημένος  ποιητής των Αράβων σημειώνει μέρα με τη μέρα, σε σύντομα ποιήματα, τις εντυπώσεις του από έναν πόλεμο που παίρνει άγρια τροπή. Τελικά καταλήγει στο να γράφει ένα εκτενές ποίημα που αποτελείται από εκατό περίπου θραύσματα, ως αντίδραση στην επίθεση του ισραηλινού στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η συλλογή  “Κατάσταση Πολιορκίας” του Μαχμούτ Νταρουίς, εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Μαΐστρος” σε μετάφραση της Αγγελική Σιγούρου. Η έκδοση είναι δίγλωσση.

Λίγα λόγια για τους «nomades»

Οι «nomades» είναιμια ομάδα ανθρώπων που συσπειρώθηκαν με στόχο τη δημιουργία μιας  καλλιτεχνικής  δράσης χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον τόπο, την σύνθεση και την μορφή της τέχνης. Η “Κατάσταση Πολιορκίας” είναι το πρώτο έργο που καταπιάνονται και μέσα από την δραματοποίηση του ποιητικού λόγου και των επαναστατικών εικόνων του Μαχμούτ Νταρουίς και του Διονύσιου Σολωμού, επιθυμούν να κάνουν το δικό τους σχόλιο για τα παγκόσμια, αλλά και τα εγχώρια κοινωνικά δρώμενα. Με τέσσερα κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας  (όσα και τα στοιχεία της φύσης) αυτοσχεδιάζουν στο πριν, το τώρα και το μετά.

Θέατρο Αλκμήνη

Οδός Αλκμήνης 8-12

Κρατήσεις-Πληροφορίες: 210-3428650, 6943637456
Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη

Ώρα 21:30, διάρκεια 60 ‘

Από 20 Οκτώβρη για 15 παραστάσεις

Metro Στάση Κεραμικός


Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση

Επικοινωνία με nomáδes artcore

Τηλέφωνο  6946363045

http://nomadesartcore.blogspot.com

http://www.facebook.com/#!/pages/nomades-artcore/237182329646153

http://www.facebook.com/pages/nomades-artcore/237182329646153#!/groups/oi.nomades/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαχμούτ Νταρουίς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σιούτης


Παίζουν: Μάρω Αγρίτη, Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Αγάθη Κάλτσα, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b