MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου

Η χειμερινή σεζόν τόσο στη μουσική, όσο και στο θέατρο, ξεκινά. Κι έτσι, πληθαίνουν οι προτάσεις από την πλευρά των πολιτισμικών δρωμένων, για αυτόν τον Χειμώνα, ο οποίος αναμένεται δύσκολος. Ίσως ο κόσμος βρει στις θεατρικές και μουσικές σκηνές λίγες ανάσες για όλη αυτήν την ένταση, η οποία του προκαλείται από την δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Παράλληλα, όποιος αισθάνεται ότι δεν χωρά πουθενά, πλέον, στην Ελλάδα, μπορεί να πραγματοποιήσει ένα σινεφίλ ταξιδάκι στο όμορφο Παρίσι, για να δει τη νέα πρόταση του αειθαλούς Γούντι Άλεν.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Μίμης Πλέσσας παρουσιάζει μαζί με αγαπημένους τραγουδιστές το πρόγραμμα «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές» στο προαύλιο του θεάτρου Badminton. Μέρος των εσόδων από τις δύο συναυλίες θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί». Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ο πολυγραφότερος συνθέτης του ελληνικού κινηματογράφου, κλείνει το Φεστιβάλ «Στο πανί και στο γυαλί» που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από τις αρχές Ιουνίου ως το τέλος Σεπτεμβρίου στο Προαύλιο του Badminton.

ΘΕΑΤΡΟ:

– Το “γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη, το οποίο πρόσφατα βγήκε και σε κινηματογραφική εκδοχή, ανεβαίνει από το θίασο της Άννας Βαγενά, για πέμπτο χρόνο παραστάσεων στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης“. Η παράσταση που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 150.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έχει πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτιδα την Άννα Βαγενά. Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιους -ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια- οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας παράλληλα με τον κοινωνικό ρατσισμό…

ΣΙΝΕΜΑ:

Μεσάνυχτα στο Παρίσι: Η ταινία του Γούντι Άλεν, που σύμφωνα με τις κακές γλώσσες έκανε τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να κάνει φασαρία στα γυρίσματα, καθώς η σύζυγος του, Κάρλα Μπρούνι ερμήνευε ένα ρόλο, ανεβαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους. Οι γοητευτικές πρωταγωνίστρες, τα υπέροχα πλάνα από την πόλη του φωτός στην νέα συνέχεια της ευρωπαϊκής περιοδείας του αμερικανού σκηνοθέτη, αλλά και το “στοίχημα” ενός ακόμα κωμικού (Όουεν Γουίλσον) να παίξει τους ρόλους, που  θα έπαιζε ο ίδιος ο Γούντι όταν ήταν νεότερος, μας ιντριγκάρουν να δούμε αυτήν την ταινία.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Αυτοσχεδιασμός και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, σε μια ιδιότυπη μουσική εμπειρία. Στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση Μedea Electronique Koumaria 2011 Residency θα μας παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση, όπου Λόγος, μουσική, video art, χορός, εικαστικές τέχνες και δημιουργοί από όλο τον κόσμο συναντιούνται για μία και μοναδική συναυλία.

-Μετά από την συμμετοχή τους στη συναυλία των Suede οι Matisse ξαναροκάρουν. Θα εμφανισθούν live στο Floral για μία και μοναδική συναυλία. Το live των Matisse θα ανοίξουν οι Ειρήνη Δούκα και ο Greggy K.

Ραλλία Χρηστίδου πραγματοποιεί σειρά εμφανίσεων στον Σταυρό του Νότου Plus. Σε ένα πρόγραμμα «ανατρεπτικό», γεμάτο αγαπημένες μουσικές παλιές και καινούργιες! Παρέα με δύο υπέροχους μουσικούς, τον Χρήστο Αλεξάκη στα keyboards και τον προγραμματισμό, τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι αλλά και την ηθοποιό Σοφία Βογιατζάκη, σε κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα.

ΘΕΑΤΡΟ:

Στο θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβαίνει το έργο Ο Συγγραφέας” του Τιμ Κράουτς, που παρουσιάζεται στο Δώμα, σε ομαδική σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη και των ηθοποιών της παράστασης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αγγλικό έργο, γραμμένο το 2007, που μιλάει σε πρώτο επίπεδο για τη βία και για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Σε δεύτερο επίπεδο, μιλάει για τη βία που κρύβει ο καθένας μας μέσα του και για την ηδονοβλεπτική διάθεση του θεατή. Υπογραμμίζει- ενίοτε σοκάροντας- την ευθύνη των θεατών απέναντι σ’ αυτό που επιλέγουν να βλέπουν, όσο δυσάρεστο ή βίαιο κι αν είναι.
Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

-Από τις 3 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας φιλοξενείται στο BOOZE COOPERATIVA, SIX D.O.G.S , TAF με εκθέσεις, μουσικά live, προβολές και συζήτηση. Συγκεκριμένα την Κυριακή πραγματοποιείται LIVE των CYANNA στο six d.o.g.s, 22:30.

ΜΟΥΣΙΚΗ:
 
-Όποιος έχει καυτό ροκ μέταλλο, μπορεί να πάει στο Κύτταρο την Κυριακή. Η Eat Metal Records το απόλυτο εγχώριο και όχι μονό metal project, γιορτάζει τα 10 χρόνια δράσης με ένα live happening που θα μείνει στην ιστορία. 10 years EATING METAL-CULT ANNIVERSARY LIVE.

ΘΕΑΤΡΟ:

– Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ επαναλαμβάνει, λόγω μεγάλης επιτυχίας, το κλασσικό έργο του Στρίντμπεργκ «Μις Τζούλια» σε μία ρηξικέλευθη διασκευή του Πάτρικ Μπάρμπερ (Closer, Ο Δον Ζουάν στο Σόχο), σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνας Αδαμάκη. Πρωταγωνιστές είναι το καυτό δίδυμο της Μαρίας Σολωμού και του Μάξιμου Μουμούρη. Ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος αρσενικού και θηλυκού τοποθετημένος σε μια εποχή επίσης έντονων συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b