MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήριο “Αρχαία Τραγωδία και Ινδονησιακό Θέατρο”

Με στόχο να μυήσει τους Έλληνες ηθοποιούς και τελειόφοιτους δραματικών σχολών στις παραδοσιακές μορφές του Ινδονησιακού Θεάτρου διοργανώνεται το πρωτοποριακό εργαστήριο «Αρχαία Τραγωδία και Ινδονησιακό Θέατρο» στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι). Το εργαστήριο διεξάγεται την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, 24- 29 Οκτωβρίου 2011 (10.00-15.00).

Monopoli Team

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να πειραματιστούν με το ρυθμό, τη φωνή και τον κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό, καθώς και τη μάσκα, να τα εξελίξουν και να τα ενσωματώσουν στην ερμηνεία και την παράσταση της Αρχαίας Τραγωδίας. 

Υπεύθυνοι γι’ αυτήν την ιδέα είναι ο καθηγητής I Nyoman Sedana, πρόεδρος του θεατρικού τμήματος στο Ινστιτούτο Τεχνών της Ινδονησίας (ISI- Indonesia Arts Institut), και η σκηνοθέτης Ναταλία Κατσού που συνεργάστηκαν στο θέμα των παραδοσιακών μύθων στο Μπαλί τον Νοέμβριο του 2010. Ο καθηγητής έχει συνεργαστεί με το IIAS Netherlands στο Άμστερνταμ, όπου και μελέτησε τα αρχαία ινδονησιακά χειρόγραφα του θεάτρου σκιών.

Στο εργαστήριο θα υπάρξουν δύο κατευθύνσεις: Η ομάδα του I Nyoman Sedana, θα ασχοληθεί με τις βασικές μορφές παράστασης του Μπαλί: θέατρο μάσκας, θέατρο σκιών, χορικά kecak, παραδοσιακό χορό/κίνηση υπό την συνοδεία ηχογραφημένης μουσικής με ορχήστρα gamelan. Η σκηνοθέτης Ναταλία Κατσού θα αναλάβει τον συντονισμό των τεχνικών της παράστασης στα Χορικά της Αρχαίας Τραγωδίας, και συγκεκριμένα στα Χορικά της Ορέστειας.

Η διοργάνωση γίνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Θεάτρου ΑΝΑΣΣΑ και το Θέατρο Ροές.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Θέατρο Ροές (2103479426, 6976790263 & 6978275350, Δευτ-Παρασκ. 10.00-16.00).
Υποβολή βιογραφικών και εγγραφές έως 10 Οκτωβρίου. 

 

Κόστος συμμετοχής: 250 ευρώ (προκαταβολή 100 ευρώ, εξόφληση έως την έναρξη του εργαστηρίου).
Εγγραφές έως 3/10 έχουν έκπτωση 30 ευρώ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b