MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κάρμινα Μπουράνα και δεύτερη μέρα στο Ηρώδειο στις 30/9

Η συναυλία των Κάρμινα Μπουράνα του Καρλ Ορφ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα επαναληφθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για τις 26/9.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τη συναυλία θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Στην συναυλία θα συμμετέχει ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος ερμηνεύει πρώτη φορά στη ζωή του το συγκεκριμένο έργο. Μαζί του επί σκηνής η Λουκία Σπανάκη στο ρόλο της σοπράνο, μια νεαρή Ελληνίδα καλλιτέχνης, που έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Στον ρόλο του κόντρα τενόρου ο ταλαντούχος Νίκος Σπανός ο οποίος έχει αποσπάσει θερμές κριτικές για τη συμμετοχή του σε όπερες από το πρώιμο Baroque εως τον 20ο αιώνα. 

Το έργο του Carl Orff θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της δυτικής συμφωνικής μουσικής του 20ου αιώνα. Γράφτηκε το 1937, και πρόκειται για μια καντάτα που υμνεί τον έρωτα, εμπνευσμένη από μεσαιωνικά ποιήματα του 13ου αιώνα γραμμένα στα λατινικά.

Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί εισαγωγικά και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Σατυρικόν» του Πετρώνιου σε πρώτη εκτέλεση, ειδική παραγγελία για την συναυλία.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Επάνοδο.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b