MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Πλούτος από την ομάδα Vice Versa

Μετά τις καλοκαιρινές παραστάσεις του αριστοφανικού Πλούτου από την ομάδα Vice Versa στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα αλλά και στην περιοδεία που πραγματοποίησε η ομάδα με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ο κύκλος των παραστάσεων κλείνει με την τελευταία που θα δοθεί στο ανοιχτό θέατρο (Ιππίου) Κολωνού, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Vice Versa (www.viceversatheater.gr) αποτελείται από φοιτητές και εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους, που προέρχονται από 11 χώρες (Αλβανία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, Ιράν, Μολδαβία, Νιγηρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρωσία, Σρι Λάνκα). Ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, που τους ενώνει η αγάπη του θεάτρου. Η διαφορετικότητα  τους δημιουργεί μια ιδιαίτερη δυναμική και δίνει το στίγμα των παραστάσεών της πολυεθνικής ομάδας. Στη σημερινή Αθήνα «που δεν έχει θέση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δημιουργούμε μια νησίδα ανθρώπινης επικοινωνίας για να μπορέσουμε να πορευτούμε και να δημιουργήσουμε από κοινού», αναφέρει η ομάδα. 

Ο Πλούτος είναι έργο που «έχει πολλά να πει στην εποχή της κρίσης που διανύουμε», πιστεύει η Vice Versa. «Ο πλούτος, αυτή η ρευστή έννοια που επαναπροσδιορίζεται σε κάθε κοινωνία και σε κάθε εποχή, ο πλούτος που προκαλεί πολέμους, ο πλούτος που είναι παντοδύναμος αλλά και αδύναμος. Αλλά το έργο είναι και μια ματιά στο αντίθετό του, «την πενία, που έχει καταλάβει πια σήμερα το κέντρο της πόλης μας, με εικόνες που, αν πληγώνουν εμάς, έχουν σαρώσει τις ζωές εκείνων που αναζητούν ένα στήριγμα στην ανθρωπιά μας».

Η παράστασή έχει χάρτινα σκηνικά και κοστούμια, υπόμνηση του εφήμερου χαρακτήρα του πλούτου.

Η Vice Versa αποτελείται από 42 άτομα, μέσα και έξω από την σκηνή, τα οποία καλύπτουν εθελοντικά όλες τις ανάγκες της παραγωγής. Την προσπάθειά την ενισχύουν φίλοι καλλιτέχνες, επαγγελματίες του θεάτρου που συνεργάζονται αφιλοκερδώς στις παραστάσεις.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Vice Versa και η καθοδήγησή της ανήκει στην Αγγελική Γκιργκινούδη, ηθοποιό και σκηνοθέτρια, υπεύθυνη εδώ και χρόνια της θεατρικής ομάδας του Κολλεγίου Αθηνών (απόφοιτοι του οποίου στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια).

Η Vice Versa έχει ήδη πίσω της την Πεντηκοστή του Ντέιβιντ Έντγκαρ που παίχτηκε πέρυσι για 10 παραστάσεις στο Ξύλινο Στέκι της Σχολής Καλών Τεχνών.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργης Γιατρομανωλάκης

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Χανιωτάκη, Αιμιλία Κακουριώτη

Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Σύμβουλοι: Νατάσσα Ζούκα, Νίκος Ζορμπάς, Κοραλία Σωτηριάδου

Μουσική διδασκαλία: Βαλέριος Ορέσκιν, Ηλίας Πιερράκος, Ευαγγελία Αραχωβίτη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Μπαλαμάτσης, Ελίζα Συναδινού

Εμψυχώτρια: Ζακία Άκρα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Aριστοφάνης
Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη


Παίζουν: Ευαγγελία Αραχωβίτη, Αμαλία Αρσένη, Μιχάλης Αφολαγιάν, Ρεζά Αχμάντι, Λαξμί Γκαμάγκε, Χριστίνα Ζορμπά, Κυριακή Καζελίδου, Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης, Άνια Λουκά, Έλλη Μιχελάκη, Μπάμπι MC, Μπάρτεκ Μποράσιεβιτς, Ευγένιος Μπούτσιν, Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Παγανόπουλος, Γιάννης Ποιμενίδης, Αθηνά Τζάνι, Ρίνο Τζάνι, Ντίνος Ψυχογιός. Φιλική συμμετοχή: MC Yinka. Στο πιάνο η Ευαγγελία Αραχωβίτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b