MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Flying Bach”: Το σόου που κατακτά την Ευρώπη

Μια παράσταση που «παντρεύει» την κλασική μουσική με την urban culture, κερδίζει το ενθουσιώδες χειροκρότημα των Ευρωπαίων.

Monopoli Team

Ο συνδυασμός μοντέρνου χορού και κλασικής μουσικής σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο μια νέα παραγωγή τέτοιου χαρακτήρα έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στις πρώτες παρουσιάσεις της στη Γερμανία, και αυτό τον καιρό ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία. Πρόκειται για το “Red Bull Flying Bach” (με χορηγό το γνωστό energy drink), που συνδυάζει την μουσική του Johann Sebastian Bach με breakdance!

Οι performers ανήκουν στη γερμανική ομάδα Flying Steps, που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα breakdance, ενώ η πιο πρόσφατη διάκρισή της είναι το βραβείο “ECHO Klassik Sonderpreis 2010“, το οποίο κέρδισε για την συγκεκριμένη παραγωγή. Σε αυτή τελούν υπό τις καλλιτεχνικές οδηγίες του Κρίστοφ Χάγκελ, που δραστηριοποιείται κυρίως στην σκηνοθεσία όπερας.

Οι συνθέσεις του Bach που ακούγονται στο “Red Bull Flying Bach” ανήκουν στην συλλογή “Das Wohltemperierte Klavier” (“The Well-Tempered Clavier”), που θεωρείται έργο θεμελιώδους σημασίας για την τέχνη της Μουσικής, και αποδίδονται ηχητικά με πιάνο, τσέμπαλο και ηλεκτρονικά beats. Αυτό που κάνει ξεχωριστή την εν λόγω παραγωγή, είναι το γεγονός ότι δεν δόθηκε απλά χορευτική διάσταση στη γενική εντύπωση των ήχων, αλλά «μεταφράστηκε» χορευτικά κάθε νότα ξεχωριστά, από τον χορογράφο της ομάδας, Vartan Bassil. Επιπλέον, η παράσταση διανθίζεται από visuals έμπνευσης του Marco Moo, που έχει στο ενεργητικό του -μεταξύ άλλων- συνεργασίες με το MTV. Σημειώνεται ότι ένα μικρό μέρος του “Flying Bach” είχε παρουσιαστεί ζωντανά τον Μάιο που μας πέρασε στο Ντύσελντορφ, στην τηλεοπτική μετάδοση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (βλ. 2ο βίντεο).

Ακούγεται και δείχνει τουλάχιστον ενδιαφέρον και ελπίζουμε να κάνουν κάτι γι’ αυτό οι εγχώριες εταιρείες διοργάνωσης μεγάλων events. Οι «γείτονες», πάντως, τους «έκλεισαν» ήδη, όπως μπορείτε να δείτε στο πρόγραμμα της περιοδείας: http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_INT/Red-Bull-Flying-Bach-European-Tour/001243009558679 .


Αργυρώ Σταυρίδη

[iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/QgCnKd1p5OU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/qwMw5gYncGE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b