MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 26-28 Αυγούστου

Οι διακοπές σιγά-σιγά τελειώνουν και μπαίνουμε στο μελαγχολικό τριπάκι της επιστροφής. Το ίδιο και τα διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα, ιδίως τα μουσικά, που είχαν ταξιδέψει για περιοδείες σε όλη την επαρχεία και τώρα, σταδιακά γυρίζουν στην πρωτεύουσα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις για ψυχαγωγία, τόσο μουσικές, όσο και θεατρικές και κινηματογραφικές. Κι επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το Φεστιβάλ στη Ζήρεια Κορινθίας, που είναι εδώ κοντά και πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο προς τιμήν του Νίκου Δόικα, μέλους του θρυλικού συγκροτήματος Σπυριδούλα, το οποίο συμμετέχει, άλλωστε, στην εκδήλωση.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Παρασκευή 26 Αυγούστου:

 
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:
 
– Η Μπέτυ Μαγγίρα και η Ματθίλδη Μαγγίρα εμφανίζονται live στο Μουσικό Προαύλιο Badminton, τραγουδώντας διάσημα κομμάτια του σινεμά της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου, της πιο απρόβλεπτης ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου με μία απίστευτη ικανότητα αυτοσχεδιασμού. Η αφιερωματική μουσική παράσταση για την αείμνηστη ηθοποιό έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάκη Δελαπόρτα.

– Η έναρξη του 3oυ Ziria Music Festival, του ξεχωριστού φεστιβάλ που διοργανώνεται στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας στην ορεινή Κορινθία. Το φεστιβάλ αποτελεί συνέχεια του αξέχαστου “Live Rock πάρτυ στη Ζήρεια”, που έγινε τον Αύγουστο του 2009 και του “2ου Ζήρεια Open Party” που έγινε τον Αύγουστο του 2010 και ήταν αφιερωμένα στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα. Την πρώτη μέρα θα εμφανισθούν οι: Johnny Vavouras unplugged, Μέσα ξένος, Sistah Jammaroots & The Oscillators, Strawhats, Σπύρος Γραμμένος, Brothers in plugs και οι FlyByWire.

 
ΘΕΑΤΡΟ:

– Μια από τις πιο αγαπημένες και εντυπωσιακά επίκαιρες κωμωδίες του Αριστοφάνη, η “Ειρήνη” ανεβαίνει στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Παραλία Ελευσίνας, στα πλαίσια των φετινών Αισχυλείων. Ο θίασος Θεατρική Διαδρομή συνεργάζεται φέτος με τον δημοφιλή ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος όχι μόνο ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, αλλά υπογράφει και την σκηνοθεσία.

Σάββατο 27 Αυγούστου:

 
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

-Οι αδερφοί Κατσιμίχα, οι οποίοι επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι θα μας συντροφέψουν και φέτος για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις. Τo Σάββατο 27 Αυγούστου δίνουν μια μεγάλη συναυλία στο TerraVibe στη Μαλακάσα.

– Δεύτερη μέρα και τελευταία του Ziria Festival με τη συμμετοχή των Hybrid meson, Peggy, Empty Frame, Χρήστος Γκοτσίνας – Βασίλης Σπυρόπουλος – Βαγγέλης Χάνος (experimental trio),NoMind, Παύλου Βακατάτση, Σπυριδούλα & Δημήτρη Πουλικάκου και των The Bet.


ΘΕΑΤΡΟ:

– Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης παρουσιάζει στο Κηποθέατρο Παπάγου ένα από τα διασημότερα έργα του Ζαν Κοκτώ, την «Ανθρώπινη φωνή», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Πρωταγωνιστεί η Κερασία Σαμαρά και συμμετέχει ο Αλέξανδρος Νταβρής. Η παράσταση είναι μία θεατρική-μουσική σύνθεση κειμένων του Γάλλου δραματουργού που περιλαμβάνει τέσσερα μονόπρακτα και μικρά αποσπάσματα από άλλα κείμενα του. Τα κείμενα αυτά, με το ένα να μπαίνει μέσα στο άλλο μ’ ένα θεατρικό τρόπο, δίνουν την εντύπωση ενός ενιαίου έργου που μιλάει για τον έρωτα, τη ζωή, τον θάνατο, το θέατρο.

– Ο “Υπηρέτης δύο Αφεντάδων” του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, ανεβαίνει στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Πρόκεται για μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Γκολντόνι, την οποία παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.
Ο Γκολντόνι φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dell’arte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση. Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί έναν αξιόλογο θίασο, με τον εξαιρετικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του αθώου και πονηρού συνάμα υπηρέτη, που όλοι τελικά λατρεύουν.

Κυριακή 28 Αυγούστου:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ:

Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos εμφανίζονται live στο Παλαιό Ελαιουργείο της Παραλίας Ελευσίνας. Οι δύο καλλιτέχνες δίνουν τη συναυλία αυτή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2011, του 36ου πολιτιστικού φεστιβάλ της πόλης της Ελευσίνας, που θα μας κρατήσει συντροφιά έως τα τέλη Οκτωβρίου με παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και προβολές ταινιών.


ΣΙΝΕΜΑ:

– Στους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ προτείνουμε μια εμβληματική ταινία του μέγιστου Λουίς Μπουνιουέλ, την “Βιριδιάνα“. Η νεαρή Βιριδιάνα έχει διαλέξει μία ζωή σύμφωνη με το γράμμα του Θεού της. Η διαδρομή της μέσα στη ζωή δεν νοείται να αποκλίνει από τις θεϊκές οδηγίες. Ωστόσο, ο κόσμος δεν ακολουθεί το θεϊκό δρόμο και κανένας Θεός δεν θα προθυμοποιηθεί να την σώσει από τον αληθινό κόσμο.

– Σε επανέκδοση προβάλλεται μια από τις καλύτερες ταινίες της αγγλικής περιόδου του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Τα 39 Σκαλοπάτια, χαρακτηριστικός συνδυασμός, μυστηρίου, χιούμορ και αγωνίας. Η ταινία έχει γυριστεί το 1935 σε σενάριο του Τσαρλς Μπένετ.

-Το Κρεβάτι στα Τέσσερα  (Happy Few), είναι μια ενδιαφέρουσα γαλλική ταινία  του σκηνοθέτη Αντονί Κορντιέ, που αναδεικνύει έναν έντονο, γήινο ερωτισμό. Δύο ζευγάρια σχετικά ευκατάστατων τριαντάρηδων συναντιούνται. Ανάμεσα στους τέσσερις θα υπάρξει ένα ερωτικό δέσιμο που αμφισβητεί τις καθιερωμένες συμπεριφορές . Ο ερωτισμός της ταινίας είναι έντονος και αποφεύγει τα δύο άκρα, της πορνογραφικής γραφικότητας και της σεμνότυφης ωραιοποίησης.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b