MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Amy: Ο θάνατος την έφερε ξανά στην κορυφή

Ο τραγικός θάνατος της Amy Winehouse και η τεράστια δημοσιότητα που έφερε γύρω από αυτήν και το έργο της, έφερε ξανά την τραγουδίστρια στην κορυφή των charts.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το άλμπουμ της Amy Winehouse “Back To Black” ανέβηκε και πάλι στην κορυφή των βρετανικού άλμπουμ, οκτώ ημέρες μετά το θάνατο της στο Λονδίνο. Το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ ήταν επίσης Νο1 το 2006, όταν βγήκε σε κυκλοφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Amy κατάφερε να “πετάξει” την Adele από την πρώτη θέση των βρετανικών charts έπειτα από πολλές εβδομάδες παραμονής της στην κορυφή! Βρέθηκε ακόμα στην κορυφή των αμερικανικών charts.Επίσης την Κυριακή, το άλμπουμ με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της,”Frank”, έφτασε στο νούμερο 5 των βρετανικών charts.

Συνολικά, 370% έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις δίσκων της Amy Winehouse. Επίσης, το Back to Black χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο album στην Ιταλία, στη Γαλλία και στον Καναδά.

Το ότι η είδηση του θανάτου είναι τεράστια διαφήμιση για το έργο ενός καλλιτέχνη, είναι κάτι γνωστό και σχεδόν αδιαμφισβήτητο. Το έγραφε και ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Σελίν στο  αυτοβιογραφικού τύπου μυθιστόρημά του “Από τον ένα πύργο ο άλλος” πάνω από 50 χρόνια πριν:
“Όλοι κυρίως περιμένουν να τα τινάξω, οι παλιοί φίλοι! (…) έχουν μαζέψει οι μεν οι δε, όλοι, λίγα χειρόγραφα, χαρτιά, κομμάτια (…) πολύ σίγουροι, προβλέποντας ότι τη στιγμή που θα τα τινάξω, μοιραίο, όλα αυτά θα πάρουν αξία!”

Θα λέγαμε, ότι ο μόνος που δεν επωφελείται από το θάνατό του, είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Όλοι οι γύρω από αυτόν, κερδίζουν. Είναι ένα από τα πολλά μακάβρια οξύμωρα του χώρου της τέχνης.

Η Winehouse έχει αφήσει επίσης ακυκλοφόρητο υλικό, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα κυκλοφορήσει σε album. Κάτι μου λέει, πάντως, ότι θα το κυκλοφορήσουν!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b