MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Ομηριάδα στο θέατρο Πέτρας

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ., παρουσιάζεται στο θέατρο Πέτρας η παράσταση «Ομηριάδα» του Δημήτρη Δημητριάδη από την Ομάδα Ω2.

Monopoli Team

Ο Οδυσσέας δεν επιστρέφει σε μία φιλική χώρα. Δεν συναντά τα προσφιλή του πρόσωπα, τοπία, οίκους, ακόμη και τους μνηστήρες που πρέπει να εξολοθρεύσει. Η Ιθάκη δεν είναι απλώς «πτωχική» αλλά εχθρική.

Ο Οδυσσέας, ως αλλοτριωμένος εκπορθητής της Τροίας, εκμαυλισμένος από την ηδονή του πολέμου, δεν έρχεται «γέρος πιά ν’αράξει στο νησί» αλλά γιά να κατακρεουργήσει την Ιθάκη ως νέα Τροία, ως άλλη μία «χώρα που πεθαίνει». Διότι εκ των έσω τα κακά. Οδυσσέας και Ιθάκη εκδικούνται γιά την αμοιβαία στέρηση, ως εραστές πού αποσπάστηκαν βίαια ο ένας από τον άλλο αλλά με δική τους βούληση.

Αν Ιθάκη και Οδυσσέας αυτοπροσδιορίζονται μέσω της αμοιβαίας καταστροφής τους, ο Όμηρος, ο «ολοίτατος» και «κανείστατος», δεν έχει χώρο, δεν έχει χρόνο αλλά αναδημιουργείται στο διηνεκές. Ανοιχτός σε όλες τις ερμηνείες, τις αναθεωρήσεις, τις παρερμηνείες, στις αναγνώσεις πού έγιναν και θα γίνουν. Ετεροπροσδιοριζόμενος. Γι’ αυτό πάντα παρών.

Συντελεστές:

Κείμενο: Ομηριάδα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αναστασία Γιαννάκη
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Μουσική / κοστούμια: ο θίασος
Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξίου
Επιμέλεια χτενισμάτων: Κωνσταντίνος Κουταλιάγκας

Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Προπώληση εισιτηρίων:

Cine Πετρούπολις,  Λ.Πετρουπόλεως 168 –  210 5012391 (8:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.)

Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης, 25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 π.μ.- 2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κατσώλης


Παίζουν: Ρωξάνη Βλάσση, Έφη Βλαχογιάννη, Ξανθή Γεωργίου, Αναστασία Γιαννάκη, Γιάννης Δενδρινός, Νατάσα Δουρούμη, Ευθύμης Θέου, Σοφία Ιγνατίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Κατερίνα Λάττα, Νικολέτα Μαστρογιαννοπούλου, Ειρήνη Μπούνταλη, Έμυ Πανουργιά, Βιβή Πέτση, Ελεάνα Τσίχλη. Συμμετέχουν τα παιδιά: Κατερίνα Κατσώλη, Στεφανία Μπαμπάνα. Ηχογραφημένη φωνή: Ακύλλας Καραζήσης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b