MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Ανδρική Nοημοσύνη, Oξύμωρο;» και «Caveman» στο θέατρο Coronet

Το θέατρο Coronet για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012 θα παρουσιάσει σε εναλλασόμενο ρεπερτόριο από τα μέσα Οκτωβρίου δύο κωμικούς μονολόγους.

Monopoli Team

Πρόκειται για τα έργα «Ανδρική Nοημοσύνη, Oξύμωρο;», του Robert Dubac με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και το -αγαπημένο στο ελληνικό κοινό- «Caveman» του Rob Becker, με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, που παρουσιάζεται για πέμπτη χρονιά.

 


«Ανδρική Nοημοσύνη, Oξύμωρο;»

«Ξεκαρδιστικό» είναι η μόνη λέξη για να περιγράψεις το έργο του Robert Dubac. Επί ενενήντα λεπτά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κάνει φύλλο και φτερό το μυαλό του για να βρει απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα, «Τι θέλουν οι γυναίκες;».

Ο Robert Dubac έχει δημιουργήσει μία ξεκαρδιστική παράσταση με έναν ηθοποιό που υποδύεται πολλούς χαρακτήρες. Η παράσταση, πραγματεύεται το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων με ακρίβεια και ευστροφία. Με ένα ανασήκωμα των ώμων ή με ένα λύγισμα του κεφαλιού, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μεταμορφώνεται σε πέντε διαφορετικές προσωπικότητες, κάθε μία από τις οποίες δίνει τη δική της άστοχη συμβουλή για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

Με ενθουσιώδη υποδοχή στο εξωτερικό τόσο από κριτικούς όσο και από το κοινό, η παράσταση «Ανδρική νοημοσύνη, οξύμωρο;» είναι ένας συνδυασμός θεατρικής παράστασης και stand-up comedy.

 

Συντελεστές:
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνογραφία: Caroline Schulzer
Φωτισμοί: Peter Arnessen
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή: Coronet Theatre & Bill Franzblau Productions

 

 

«Caveman»

Το φαινόμενο «Caveman» του Rob Becker σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη, συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά. Ένας μονόλογος… προϊστορικός με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να ενσαρκώνει το ρόλο του ανθρώπου των σπηλαίων σε μια παράσταση, που ξεχώρισε και αγαπήθηκε όσο λίγες.

Δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο R. Becker έπλασε τον «Caveman», τον κεντρικό ήρωα, ο όποιος στην ελληνική εκδοχή παίζεται από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να… μονολογεί. Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς το γυναικείο μυστήριο; Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, ο Σωτήρης δέχεται τη βοήθεια του Caveman, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του.

Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.

Συντελεστές:

Μετάφραση : Ερατώ Τάττη

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη

Μουσική: Πάνος Φορτούνας

Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b