MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον στο Θέατρο Πέτρας

Το σπουδαίο διήγημα του Γ. Βιζυηνού ανεβαίνει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, σε σκηνοθεσία- διασκευή του Δήμου Αβδελιώδη.

Monopoli Team

Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό «Ταξείδιον» που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας το 1861 στην ηλικία των δέκα χρόνων, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη. Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του στο ραφτάδικο, οι φόβοι και οι προσδοκίες του, η φαντασία του μικρού παιδιού, όταν μαθαίνει την ύστατη επιθυμία του παππού του, να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, πάνω σ ένα άλογο, για να του κλείσει τα μάτια, ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό, σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας.

“Μόνο αν υποθέσει κανείς την απουσία του Βιζυηνού ως διηγηματογράφου από τα ελληνικά γράμματα, θα μπορούσε ίσως να κατανοήσει πληρέστερα την ιδιαίτερη σημασία της ύπαρξής του. Θα έμοιαζε πιθανόν σαν να έλειπε ο Καβάφης από την ποίηση ή πιο σημερινά, ο Χατζιδάκις από τη μουσική. Ποιό άραγε θα ήταν το έλλειμμα από αυτές τις παρουσίες και τί είναι αυτό που τις συνδέει; (…)” απόσπασμα από το σημείωμα του σκηνοθέτη.

Συντελεστές

Διασκευή: Δήμος Αβδελιώδης

Καλλιτεχνική σύμβουλος: Μπουμπουλίνα Νικάκη

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Διδασκαλία λόγου & κίνησης – Σκηνική όψις: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσικοί: Όλγα Αρτικοπούλου – Βιολοντσέλο, Αλέξανδρος Αβδελιώδης – Πιάνο

Προπώληση εισιτηρίων:

– Cine Πετρούπολις,  Λ.Πετρουπόλεως 168 –  210 5012391 (8:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.)

– Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης, 25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης


Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Νικόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b