MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο 1-3 Ιουλίου!

Η μουσική έχει την τιμητική της στα πολιτιστικά events του τριημέρου. Στην κορυφή της ατζέντας είναι φυσικά το Rockwave, που συγκεντρώνει όλο τον καλό τον κόσμο, με μεγάλα ονόματα, όπως τους Prodigy, τους Strangles, αλλά και τον Γιάννη Αγγελάκα. Εναλλακτικά παίζει και το Resistance φεστιβάλ στη Γεωπονική με δημοφιλή ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Αθηνών, ανοίγει η αυλαία των παραστάσεων στην Επίδαυρο ενώ υπάρχουν πάντα αξιόλογες προτάσεις για θέατρο και σινεμά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 1 Ιουλίου


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

– Έναρξη Rockwave στο Terravibe! Στην Terra Stage θα μας “απογειώσουν” οι Editors, οι Cake, οι The Stranglers, οι The Inspector Cluzo! Ταυτόχρονα, στην Vibe Stage έχουμε την παράσταση των: Sivert Hoyem, Παύλος Παυλίδης και B-MOVIES, Vassilikos.

– Μια εξίσου hot εναλλακτική είναι το Resistance Festival στην Γεωπονική, που ανοίγει τις πόρτες του την ίδια μέρα. Οι EleKtroBalKana, μας “φτιάχνουν” έθνικ ηλεκτρονική διάθεση, με dub καρσιλαμάδες, techno τσιφτετέλια, trip hop καλαματιανά. Η Μελίνα Ασλανίδου με τις μεγάλες επιτυχίες της που μπλέκονται έντεχνα με παλιά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, όπως Νικολόπουλος, Καλδάρας, Κουγιουμτζής, Βαρδής… Οι Χαΐνηδες με πλούσια ενορχήστρωση, εκρηκτικά ηχοχρώματα, πάθος και μεράκι δίνει ένα μοντέρνο ύφος στην πάντα ατμοσφαιρική παραδοσιακή μουσική.

– Ένα από τα σπουδαία καλλιτεχνικά events του Καλοκαιριού είναι η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά στην Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011. Το καλοκαίρι που μόλις ξεκινά βρίσκει την Ελευθερία Αρβανιτάκη στη σκηνή του Βεάκειου Θεάτρου στον Πειραιά, μαζί με τέσσερις σπουδαίους μουσικούς συνοδοιπόρους για μία παράσταση που κρατάει περίπου δυο ώρες.

ΘΕΑΤΡΟ

– Tο ανατρεπτικό σχήμα με τα γοητευτικά «φρικιά» και τα παράξενα όντα που ζουν μέσα μας κι ανάμεσά μας, έρχεται και πάλι στην Αθήνα στο Θέατρο Badminton. Το Tiger Lillies Freakshow είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή του Θεάτρου Badminton που έγινε για τα 20 χρόνια του αγαπημένου λονδρέζικου ανατρεπτικού συγκροτήματος.

– Το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου ανοίγει με μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του Αριστοφάνη, την Ειρήνη, στις 1 και 2 Ιουλίου. Ο θίασος Θεατρική Διαδρομή συνεργάζεται φέτος με τον δημοφιλή ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος όχι μόνο ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, αλλά υπογράφει και την σκηνοθεσία.

Σάββατο 2 Ιουλίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Rockwave συνέχεια! ALL TOGETHER NOW party με τους: Γιάννης Αγγελάκας 3, Ψαραντώνης, Λύκοι Λάιβ, Ψαρογιώργης, Ντίνος Σαδίκης & His Band, Lost Bodies, Vlastur, Λόζιος & Ανακατωσιά, Πολυφωνικό Σχήμα “Διώνη”

– Η δεύτερη ημέρα του Resistance Festival έχει επίσης πολύ σημαντικές προτάσεις. Οι Ital Light είναι Mπάντα αφρο-τζαμαϊκάνικης μουσικής, με πολύ θετική ενέργεια και…κανένα σύνορο! Οι Cabaret Balkan έρχονται από τη Θεσσαλονική για να μας μεταφέρουν με βαλκανική προσέγγιση γνωστά κομμάτια, ελληνικά και ξένα. Για τους Maraveyas Ilegál και τον super special guest Πάνο Μουζουράκη οι συστάσεις είναι περιττές!

– Η Έλλη Πασπαλά και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συναντιώντας στο Μουσικό Προαύλιο Badminton. Ο σημαντικός συνθέτης και η σπουδαία ερμηνεύτρια συναντιούνται για άλλη μια φορά επί σκηνής από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

– O Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται φέτος το καλοκαίρι στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με ένα «αντίστροφο» ρεμίξ… Μαζί του, οι μουσικοί Μιχάλης Βρέττας στο βιολί, Μιχάλης Καλκάνης στο κοντραμπάσο και Νίκος Πασσαλίδης στο μπουζούκι, τον τζουρά και το ούτι.

ΘΕΑΤΡΟ

-Για το θέατρο υπάρχει το Off- Off Athens Festival, στο Θέατρο Επί Κολωνώ. To Σάββατο η παράσταση «Είναι Κανείς Εκεί;» απαντά στις 10 δημοφιλέστερες ερωτήσεις της τελευταίας δεκαετίας παρέμειναν χωρίς τελεσίδικη ηλεκτρονική απάντηση. “Ποιό είναι το νόημα της ζωής;”, “Τι είναι αγάπη;”, “Οι ξανθιές είναι πιο διασκεδαστικές;”, “Ποια είναι η καλύτερη διαίτα;” Η σκηνοθεσία είναι της Κίρκης Καραλή.

Κυριακή 3 Ιουλίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

-Η τελευταία μέρα του Rockwave είναι μάλλον και η πιο σημαντική, λόγω της πολυαναμενόμενης παρουσίας των Prodigy, της μπάντας που επαναπροσδιόρισε την έννοια ηλεκτρονική μουσική! Στο Terra Stage, οι Prodigy εμφανίζονται μαζί με τους: Gogol Bordello, Kyusse Lives! Monster Magnet, Marky Ramones και Blitzkrieg. Στο Vibe Stage οι Flogging Molly, Therapy?, Viza, Dept. και 63High.

ΣΙΝΕΜΑ

– Σινεμά για μικρούς και μεγάλους με το Cars 2! H Pixar “ανεβάζει στροφές” και “βαράει κόφτες” στη δεύτερη περιπέτεια των «Αυτοκινήτων»… Με πιο πλούσια συστατικά, το sequel προσφέρει και πιο απολαυστικό αποτέλεσμα. Πιο συναρπαστικό οπτικά και πιο ‘γεμάτο΄ από την πρώτη ταινία (και με την προσθήκη τρισδιάστατης εκδοχής), το νέο φιλμ έχει πιο έντονη δράση, βάζοντας και στοιχεία κατασκοπευτικής περιπέτειας. Τα παιδιά σίγουρα θα περάσουν καλά…

Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς μαζί στην ρομαντική κομεντί η “Περίπτωση Λάρι Κράουν“. Η οικονομική κρίση περνάει και σε αυτό το έργο, αλλά δίνει μια αισιόδοξη νότα. Όταν ο Λάρι Κράουν απολύεται ανεξήγητα από τη δουλειά του, επιστρέφει στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα κάνει παρέα με μια ομάδα φοιτητών που οδηγούν βέσπες, ενώ θα νιώσει μια ξεχωριστή έλξη για την καθηγήτριά του.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b