MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Lady Gaga: “Φιλανθρωπία” … για την τσέπη της;

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μήνυση “έφαγε” η Lady Gaga για τον σεισμό της Ιαπωνίας. Κατηγορείται από ένα νομικό δίκτυο από το Detroit, ότι έβαλε στο χέρι χρήματα από εράνους με βραχιολάκια που οργάνωσε για τα θύματα του τρομερού τσουνάμι που έπληξε την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Θυμίζουμε ότι η Lady Gaga αμέσως μετά το ιαπωνικό τσουνάμι, ώστε να βοηθήσει τα θύματα. Πωλούσε μέσω του site της για 5 δολάρια βραχιολάκια που έγραφαν, We Pray For Japan ενώ έδωσε και δύο συναυλίες για το σκοπό αυτό.

Το νομικό δίκτυο του Detroit της έκανε μήνυση, καθώς εκτιμά πως από τα 5 ευρώ κάποια κατέληξαν στη τσέπη της. Παράλληλα, θεωρεί ότι υπερβολικά ήταν και τα έξοδα αποστολής. Θεωρεί πως αυτό παραβιάζει αρκετούς ομοσπονδιακούς Νόμους ενώ είναι και εξαπάτηση των καταναλωτών.

Μέσω εκπροσώπου της η Gaga δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας σε αυτά που λέει η δικηγόρος.
“Φιλοδοξεί να στρέψει την προσοχή στον εαυτό της και όχι στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Ολόκληρο το ποσό των 5 δολαρίων πηγαίνει στην Ιαπωνία”, αναφέρει ο δικηγόρος της.

Στις ΗΠΑ είναι πάρα πολύ συνηθισμένο οι stars να δαπανούν χρήματα σε φιλανθρωπίες. Αν και πιστεύω ότι κάποιοι από αυτούς όντως το εννοούν, θέλοντας να δώσουν ένα μέρος της υπερβολικής ευημερίας τους σε κάποιον καλό σκοπό, όλο αυτό το σκηνικό φιλανθρωπίας είναι κυρίως ένα καλοστημένο marketing. Παράλληλα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και της λεγόμενης celebrity culture, που είναι ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο της μιντιακής εποχής και μια σίγουρη μέθοδος για την προώθηση προϊόντων, όχι μόνο καλλιτεχνικών, αλλά κάθε λογής. (Δείτε, για παράδειγμα, πόσες διαφημίσεις έχουν πρωταγωνιστή έναν διάσημο).

Πάντως, η Lady Gaga, αφού είχε τόση αγωνία για τις ταλαιπωρίες του δοκιμαζόμενου ιαπωνικού λαού, θα μπορούσε απλώς να δώσει ένα μέρος από τα τεράστια κέρδη της σε φιλανθρωπία, αντί να “πουλάει” βραχιόλια μέσω του διαδικτύου.

Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
Cine News
Γιώργος Χρυσοστόμου για το ‘Κάμπινγκ’: «Είχα πολύ καιρό να κάνω κωμωδία στην τηλεόραση» (vid)
ShowBiz
Ο Theo James είναι ο νέος Global Brand Ambassador της Gant
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;
ShowBiz
O Γιάννης Πάριος απαντά στα αρνητικά σχόλια
ShowBiz
Dolly Parton: Βανδαλίστηκε το αστέρι της στη Hollywood Walk of Fame
ShowBiz
Lisa Kudrow: Το ένα πράγμα που δεν θα έκανε ποτέ για χάρη των fans των ‘Friends’
Cine News
Μέγκαν Μαρκλ: Σε συζητήσεις για να επιστρέψει σε σειρά του Netflix
ShowBiz
«Απανταχού γυναίκες, σε οποια ηλικία, μη μασάτε»: Η Ελένη Ράντου, το bikini body στα 62 και μια κοινωνία που ακόμα κρίνει το γυναικείο σώμα
ShowBiz
Δύο μαύρα πουκάμισα: Δεύτερο trailer για την νέα σειρά του MEGA
ShowBiz
Απεβίωσε ο διανοούμενος Στέλιος Ράμφος σε ηλικία 87 ετών
Cine News
Ντέρτι: Νέο τρέιλερ μάς βάζει μέσα στο σύμπαν της νέας σειράς του ANT1
ShowBiz
«Η μουσική μου έχει σκοπό να ενώνει τους ανθρώπους»: Η Katy Perry κατά του Λευκού Οίκου