MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Lady Gaga: “Φιλανθρωπία” … για την τσέπη της;

Μήνυση “έφαγε” η Lady Gaga για τον σεισμό της Ιαπωνίας. Κατηγορείται από ένα νομικό δίκτυο από το Detroit, ότι έβαλε στο χέρι χρήματα από εράνους με βραχιολάκια που οργάνωσε για τα θύματα του τρομερού τσουνάμι που έπληξε την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Θυμίζουμε ότι η Lady Gaga αμέσως μετά το ιαπωνικό τσουνάμι, ώστε να βοηθήσει τα θύματα. Πωλούσε μέσω του site της για 5 δολάρια βραχιολάκια που έγραφαν, We Pray For Japan ενώ έδωσε και δύο συναυλίες για το σκοπό αυτό.

Το νομικό δίκτυο του Detroit της έκανε μήνυση, καθώς εκτιμά πως από τα 5 ευρώ κάποια κατέληξαν στη τσέπη της. Παράλληλα, θεωρεί ότι υπερβολικά ήταν και τα έξοδα αποστολής. Θεωρεί πως αυτό παραβιάζει αρκετούς ομοσπονδιακούς Νόμους ενώ είναι και εξαπάτηση των καταναλωτών.

Μέσω εκπροσώπου της η Gaga δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας σε αυτά που λέει η δικηγόρος.
“Φιλοδοξεί να στρέψει την προσοχή στον εαυτό της και όχι στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Ολόκληρο το ποσό των 5 δολαρίων πηγαίνει στην Ιαπωνία”, αναφέρει ο δικηγόρος της.

Στις ΗΠΑ είναι πάρα πολύ συνηθισμένο οι stars να δαπανούν χρήματα σε φιλανθρωπίες. Αν και πιστεύω ότι κάποιοι από αυτούς όντως το εννοούν, θέλοντας να δώσουν ένα μέρος της υπερβολικής ευημερίας τους σε κάποιον καλό σκοπό, όλο αυτό το σκηνικό φιλανθρωπίας είναι κυρίως ένα καλοστημένο marketing. Παράλληλα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και της λεγόμενης celebrity culture, που είναι ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο της μιντιακής εποχής και μια σίγουρη μέθοδος για την προώθηση προϊόντων, όχι μόνο καλλιτεχνικών, αλλά κάθε λογής. (Δείτε, για παράδειγμα, πόσες διαφημίσεις έχουν πρωταγωνιστή έναν διάσημο).

Πάντως, η Lady Gaga, αφού είχε τόση αγωνία για τις ταλαιπωρίες του δοκιμαζόμενου ιαπωνικού λαού, θα μπορούσε απλώς να δώσει ένα μέρος από τα τεράστια κέρδη της σε φιλανθρωπία, αντί να “πουλάει” βραχιόλια μέσω του διαδικτύου.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b